Här är hundarna välkomna i Västsverige – tips för en lyckad semester

Ramsvikslandet – Photo Fredrik Schenho

Västsverige storsatsar på att välkomna dig som gärna vill ha med hunden på semestern. Låt oss därför tipsa om några boenden, restauranger, caféer och aktivitetsföretag i Bohuslän, Dalsland, Västergötland och Göteborg som gärna tar emot dig och din fyrbenta vän i sommar.

Hotell, herrgårdar, slott och B&B – här är hundarna välkomna i Västsverige

Du måste inte bo i tält bara för att du vill ta med dig hunden på semestern. I Västsverige finns såväl hotell som slott, herrgårdar och B&B:s som tar emot er.

Hund med hundmatskål på Tanumstrand – Photo Ma

Checkar ni in på Grand Hotell Alingsås är vandringsleden Gotaleden med sin fantastiska natur tillgänglig mer eller mindre utanför dörren. Din hund får sova med dig på rummet och den är också välkommen vid frukosten i matsalen. Läs mer här

Du kan också styra kosan mot Knistad Herrgård i Skövde. Här bor ni lyxigt, och hunden får följa med utan någon extra kostnad. Väl på plats erbjuds såväl egen säng som vattenskål. Läs mer här

Endast det bästa är gott nog för människans bäste vän – lever du efter denna devis kan vi rekommendera en tur till Thorskogs Slott utanför Göteborg. Här kan ni vandra sida vid sida både i slottsparkens fantastiska omgivningar som på intilliggande vandringsleder i äkta urskog. Läs mer här

Hundpromenad Ranebo – Photo Marcus Helmer Gu

Kroppefjäll B&B i Dals Rostock tar mer än gärna emot besökare med hund. Varför inte boka ett tvådagarspaket där du vandrar och väl ute i skogen så tillagar du egen lunch i det fria. Ingredienserna står Kroppefjäll B&B för. På kvällen njuter du och vovven av välförtjänt sömn på rummet.

Paddling då? Det är väl ingen hundaktivitet?

Klart att det är det! Besöker du Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor i Grebbestad får du all nödvändig hjälp du behöver med att ordna en rolig och trygg kajaktur tillsammans med din hund. Om din fyrbenta vän trots allt hellre håller sig på land kan du ändå åka i väg själv – här erbjuds nämligen hundpassning för ett mindre belopp.

Hund vid bardisk Photo Marcus Helmer Gusta

Öl till hunden? Javisst!

Åk till Hotell Kungshamn i Bohuslän och se själv. Deras hundpaket innehåller förutom egna mat- och vattenskålar också hundgodis, egen hundhanduk men också ”Snuffle” – en alkoholfri pilsner med smak av biff och kyckling.

Låt hunden smörja kråset ordentligt

Najas kafé i Skara är verkligen värt ett besök. Är du både innehavare av en hungrig vovve och en förkärlek för ordvitsar är detta absolut stället för dig. Här serveras nämligen både ”vofflor” och ”pupcakes” – och till och med egen godispåse till hunden.

Franses Skärgårdspub på Hönö i Göteborgs skärgård är hundar hjärtligt välkomna. Här kan du skämma bort din bäste vän riktigt ordentligt med ett stort köttben eller en egen hund-öl.

Gunnebo Slott och Trädgårdar är ett utmärkt utflyktsmål för dig och din hund. Gunnebos läge mitt i det 100 hektar stora kulturreservatet gör det idealiskt för alla typer av promenader. Självklart börjar eller slutar ni utflykten med att njuta av god mat på vår stora utomhusservering! Alla hundar är välkomna in på området så länge de är kopplade.

Sugen på glass med älg-, lever- eller laxsmak? Inte det? Fråga då din trogne pälsklädde följeslagare och se vad du får för svar då! Moster Elins glasscafé ligger fantastiskt vackert i hamnen i västgötska Hjo. Här kan både du och vovven svalka er och äta er mätta på glass, helt efter respektive smakpreferenser.

Här hittar du mera information om hundvänliga platser i Västsverige

Kallbad Photo Annelie Pompe

Bada med hunden i sommar

I Västsverige finns en rad olika stränder där hundar är välkomna även under sommaren. Här presenterar vi några av dessa:

Knorrens badplats, Trollhättan

Furusjöns badplats, Borås

Hunnebostrand

Västra Rossö naturreservat

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.