Allt flera hundar omplaceras då ägarna måste tillbaka till jobbet

Foto Pexels

Då Sverige öppnar upp ser man nu en stor brist på hunddagis, framförallt till hösten kommer många hundar att bli utan dagisplats. Risken finns att många tvingas omplacera sin hund.

I takt med att Sverige lättar på restriktionerna och människor skall återgå till jobbet efter semestern och att ha jobbat hemifrån, har hunddagisen blivit nedringda av hundägare som jagar en dagisplats. Efterfrågan på dagisplatser för hundar är nu långt mycket större än vad tillgången på platser är. Många risker att tvingas omplacera sin hund på grund av att man inte har någon som tar hand om hunden då man måste återgå till jobbet.

Många har köpt en hund utan att tänka på livet efter pandemin

Redan nu finns det hundratals hundar som är födda år 2020 eller senare som ligger ute till försäljning. Hundar kan komma att riskera att lämnas ensamma hemma hela dagarna om ingen annan lösning finns. I sista hand följer eventuell avlivning om ägarna inte har något annat val.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.