Larmet: Allt fler vill göra sig av med sin pandemihund

Foto: Pixabay

TV4 nyheterna berättar om larmet, allt fler vill bli av med hunden de skaffade under pandemin, vilket organisationen Hundar utan hem vittnar om. TV4 Nyheterna har pratat med flera hundhem i Sverige som oroar sig för att trycket på omplaceringar till hösten kommer bli högre när allt fler går tillbaka till kontorsarbetet.


Kommunikationsansvarig på Hundar utan hem Tove Eriksson säger till nyheterna att de ser en kraftig ökning av förfrågningar på svenska omplaceringar. Det handlar om yngre hundar än man vanligt brukar omplacera, hundarna är runt 1,5 år.

Köp din hundvalp med kunskap

Samtidigt fortsätter intresset för att skaffa en hund att stiga. Bara under juli månad registrerades 8 263 nya hundar, den högsta siffran på 14 år och en ökning med nästan 40 procent sedan i april, skriver TV4 nyheterna.

Många köper valp på hundens utseende utan att tänka på vad hunden är framavlad till.

Presstalesman på Svenska kennelklubben, Hans Rosenberg är orolig

Hans Rosenberg presstalesman på Svenska kennelklubben är orolig över att en del av de som skaffat sig hund inte är förberedd på vad det innebär att köpa en hund. Man bör titta framåt ca 10-15 år och ha klart för sig om man har möjlighet att ha hunden hela hundens livstid. Hunden skall rastas minst var sjätte timme då den är vuxen och ännu oftare då den är valp.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.