Får din hund en julklapp? – 9 av 10 hundar får en julklapp

Foto: Arken Zoo

Kommer din hund att få en julklapp i år? Vad är det som gömmer sig i paketen hemma hos er? Vad gillar din hund att få i present?

Att tillbringa tid med familjen i jul känns kanske viktigare än någonsin, då fjolåret tvingade många att stanna hemma och fira på egen hand. Likt övriga familjemedlemmar förtjänar även våra fyrfota vänner att skämmas bort under julen och nio av tio husdjur får en julklapp, men kom ihåg att den bästa gåvan du ger är kvalitetstid, i form av en lugn och gosig stund tillsammans med dig. Arken Zoo önskar alla en hunderbar jul!

Julen nalkas och med den kommer även julstressen. För många av oss kan den vara extra påtaglig i år, inte minst för våra yngre fyrbenta vänner som inte är vana vid att träffa många människor på en och samma gång.

I en färsk julundersökning från Arken Zoo, som omfattar 28 416 djurägande kunder, svarade en majoritet (54 procent) att det bästa med att ha ett husdjur i jultider är sällskapet. Det näst bästa var att man tillbringar mer tid tillsammans med sitt husdjur (19 procent). Låt detta fungera som en påminnelse att ta vara på kvalitetstiden med dina fyrbenta familjemedlemmar, som inte vill något hellre än att vara tillsammans och leka med dig.

– Ett sätt att tillbringa kvalitetstid tillsammans i jul är exempelvis att låta hunden bestämma vägen på promenaden. Gå ut på kvällen och njut av julbelysningen i närområdet och istället för att gå den vanliga rundan så låter du din hund bestämma riktning och fart. Du kommer troligtvis att njuta lika mycket som din hund av äventyret, säger Sarah Frelin Ekvall, marknadschef på Arken Zoo.

Att leka med sin hund eller katt är bland det bästa man kan göra, det främjar både djurets sociala utveckling och hjälper till att stärka er relation. Julundersökningen från Arken Zoo visade att en av tre (28 procent) lägger mellan 1–2 timmar dagligen på att gosa och leka med sitt husdjur. Samtidigt svarade hela 57 procent att de önskar att de hade mer tid att gosa med sitt husdjur.

– Den bästa julklappen du kan ge ditt husdjur är klappar, även om våra älskade odjur såklart förtjänar presenter under granen också. Många husdjur älskar också att delta i presentöppningen. Men var uppmärksam så att inte hunden eller katten försöker svälja presentsnören eller pappret, säger Sarah Frelin Ekvall.

Svenska djurägare gillar att skämma bort sina pälsklingar, nio av tio (89 procent) ger sitt husdjur minst en julklapp och majoriteten ger två paket (37 procent). Mest generösa är hundägarna där 92 procent ger sin hund en julklapp, kattägare å andra sidan är något snålare (86 procent). De vanligaste julklapparna som djurägare ger är leksaker följt av godis samt bädd eller filt.

Även husdjuren deltar i julfirandet och ”ger” julklappar till sina tvåbenta vänner. Givmildast är hundar där 49 procent ger bort en julklapp, följt av kanin (46 procent) och katt (43 procent).

Husdjur spelar en viktig roll i varje hushåll och bör behandlas som en älskad familjemedlem. Av husdjursägarna som svarade att de brukar skicka julkort (64 procent) svarade 56 procent att de alltid inkluderar sitt husdjur i familjens julkort.

– Husdjur i hemmet är en källa till konstant glädje. Dessutom är de väldigt söta, därför faller det sig naturligt att inkludera dem i julkortet likt vilken familjemedlem som helst, säger Sarah Frelin Ekvall.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #mydog

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.