Att tänka på innan du skaffar hund

Foto: pixabay

Alla här älskar vi husdjur och i synnerhet hundar, som har den fantastiska förmågan att höja livskvaliteten på alla sätt och vis. Det är därför förståeligt att så många går över längor för att få en ny bästa vän till sitt hem. Men det finns vissa saker att tänka på innan du skaffar hund, där det främsta är att se till att det går ihop ekonomiskt.

Låna pengar till att skaffa hund?

Det finns de som vill skaffa hund trots att plånboken inte tillåter det för stunden. Ett alternativ är då att låna pengarna som behövs. Men då finns det saker att ta med i beräkningen. Om du exempelvis vill låna 50000 och dedikera det till ett hundköp, så vill du ta reda på vad det finns för långivare tillgängliga och vad de tar för olika räntor samt när pengarna ska betalas tillbaka.

På jämförelsesajten Sverigekredit.se listar de en stor mängd långivare aktiva i Sverige och tar reda på allt du vill veta om dem och deras villkor som gäller. På så vis kan du hitta det företag som passar dina förutsättningar och behov allra bäst. Där kan du också läsa om skillnaden på snabblån och SMS-lån, samt få annan väsentlig information inför ditt lån.

Därför ska du göra upp en budget för din hund

Många nya hundägare, framför allt unga personer, underskattar vad det kostar att skaffa hund, men också att ta hand om den. Detta leder till att många bara kan behålla dem en under period för att sen behöva lämna vidare dem till någon annan ägare. Det är därför väldigt viktigt att du som ny hundägare ser över din ekonomi och känner dig säker på att du har förutsättningarna som krävs för att ta in en jycke i ditt liv.

Att göra upp en budget för din hund är det bästa du kan göra för att slippa hamna i ekonomisk knipa och för att veta att du kommer kunna behålla den. Utöver dina befintliga utgifter bör du då räkna på vad en hund kostar i drift med mat, hundförsäkring, leksaker och annat den behöver för att må bra.

Likaså bör du ta höjd för plötsliga kostnader som kan tänkas dyka upp. Här räknas framför allt veterinärkostnader in, för då när hunden råkar skada sig eller blir sjuk. Dessa utgifter har de senaste åren stuckit iväg vilket lett till en stor namninsamling för att sänka kostnader hos veterinären.

Först när du har hela den ekonomiska och praktiska bilden framför dig bör du besluta ifall du ska skaffa hund eller vänta tills möjligheten ser bättre ut.

I samarbete med 

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #mydog

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.