Hundar i hemmet ökar förmågan till empati och gott ledarskap

Foto: pixabay

Att leva nära sällskapsdjur har flera positiva effekter, men visste du att de även kan bidra till att skapa bättre ledare?

Att sällskapsdjur bidrar till glädje, sällskap och får oss att må bra i själen vet de flesta djurägare redan, men en undersökning visar att sällskapsdjur i barndomen även kan bidra till att utveckla personliga egenskaper av vikt för framtida ledare. En studie utförd av Kelton Research på uppdrag av Banfield Pet Hospital, som ägs av MARS Inc, visar att 93 procent av de tillfrågade cheferna vuxit upp med sällskapsdjur. Dessutom ansåg 78 procent av de tillfrågade 857 amerikanska toppcheferna att deras framgång i yrkeslivet delvis beror på att de hade sällskapsdjur som barn.

Majoriteten växte upp med hund (83 procent) och/eller katt (59 procent), och 37 procent med gnagare, kaniner eller fågel. Oavsett vilket djur det handlar om menar cheferna att deras sällskapsdjur gett dem en värdefull grund då det gäller ansvarstagandeempati och kreativitet – egenskaper de tycker har haft betydelse för deras framgång som ledare.

– Att ha ansvar för ett sällskapsdjur innebär ett stort åtagande. De behöver kärlek och daglig omvårdnad, mat, friskt vatten och aktivitet som stimulerar både hjärnan och kroppen. När barn umgås med och tar ett delansvar för en fyrbent familjemedlem bidrar det till att utveckla empati och ansvarskänsla. Det formar dig som människa under din uppväxt, vilket också studier stödjer, säger Åsa Dufva, husdjursagronom på Royal Canin.

Ledaregenskaper som kan kopplas till att leva med sällskapsdjur
Kreativitet
84 procent av cheferna som växte upp med ett sällskapsdjur uppgav sig vara kreativa.
77 procent av toppcheferna menar att de kommer på affärsidéer medan de rastar sitt sällskapsdjur och att det bidrar till deras kreativitet.

Struktur och disciplin
92 procent av toppcheferna som vuxit upp med sällskapsdjur menar att det har hjälpt dem att bli mer disciplinerade.
79 procent uppger att det har utvecklat deras organisationsförmåga.

Bygga goda relationer
62 procent av de tillfrågade cheferna menar att sällskapsdjur haft en positiv inverkan på deras förmåga att bygga relationer med medarbetare och kunder.
92 procent lärde sig att vara uppmärksam på kroppsspråk tack vare sitt sällskapsdjur.

Om undersökningen:
Undersökningen genomfördes online av Kelton Research i september 2018 på uppdrag av Banfield Pet Hospital. 857 amerikanska chefer i C-sviten, dvs. med titlar som CEO, CFO i åldern 18 år och äldre deltog i studien. Banfield Pet Hospital grundades i Portland, Ore. 1955 och är idag en pionjär inom förebyggande veterinärvård med mer än 1000 allmänna veterinärsjukhus i 42 delstater, Washington D.C. och Puerto Rico. Som en del av varumärkesgruppen Mars Veterinary Health är Banfield Hospital engagerad i sitt syfte – en bättre värld för sällskapsdjur – eftersom sällskapsdjur gör världen bättre för oss.

Källa pressmeddelande : Royal Canin

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.