Kan du rasta hunden ifall du försätts i karantän?

Foto: pixabay

Allt flera personer testas positivt för coronaviruset i Sverige samtidigt som närstående eller personer som varit i kontakt med den smittade sätts i karantän. Då uppstår frågor som vad karantän egentligen betyder. Kan man rasta hunden då man är i karantän?

Vad innebär en karantän i praktiken?

Karantän är aktuellt då friska människor möjligtvis varit i kontakt med en sjuk person och därmed själv riskerar att ha smittats. Det är inte samma sak som isolering. Människor som konstaterats sjuka isoleras.

Syftet med karantänen är att se till att bryta smittokedjan, och därför ska inte en person som kan ha varit i kontakt med en sjuk person umgås med andra människor. I fall du är i karantän kan du inte gå till butiken, men du kan nog rasta din hund.

Då du vistas utomhus ska du se till att inte är i närheten av andra människor. Du kan vistas på skogsstigar och på lugna vägar utan bekymmer, säger Tuija Kumpulainen, överdirektör och avdelningschef på Social- och hälsovårdsministeriet  i Finland till Yle.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #coronavirus #karantän #covid-19 #covid19 #omikron

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.