De 35 övergivna hundarna kan få vänta i månader på ett nytt hem

Bild: pixabay

Länsstyrelsen omhändertog 35 hundar efter att de har lämnats ute i kylan i Norrbotten, både valpar och vuxna hundar lämnades utomhus medan ägarna var på semester under flera veckors tid.

Nu kan hundarna få vänta i månader på ett nytt hem.

Hundarna befann sig ute i en rastgård nedkylda och undernärda, en död valp hittades i rastgården, då Länsstyrelsen gjorde ett oanmält besök i måndags. 23 vuxna hundar och två valpkullar omhändertogs.

Flera av hundarna behövde veterinärvård och var mycket nedkylda, vid tidpunkten för besöket var det -19 grader ute och natten innan var det -29 grader!!!!. Ägarna var på semester utomlands och en bekant ska ha tittat till hundarna en gång dagligen, vilket är för lite speciellt med tanke på valparna.

Hundarna får vänta

Efter att hundägarna har överklagat beslutet från länsstyrelsen om att omhänderta hundarna ligger nu ärendet hos förvaltningsrätten. Det kan dröja länge innan förvaltningsrättens dom kommer och efter det kan hundägarna överklaga deras beslut, vilket kan ta månader.

Många är intresserade att köpa hundarna men fram till att förvaltningsrättens dom har vunnit laga kraft kan inte hundarna säljas.

Det kommer att bli en dyr affär för hundägarna, kostnaderna är redan uppe i över 250 000 kronor. Det kostar 200 kronor per dygn / hund att bo på pensionatet och därtill kommer veterinärkostnader.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #mydog

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.