Hundägaren hittades död – 17 magra hundar omhändertogs

Foto: pixabay

17 Golden Retriever hundar har lämnats in till Djurskyddet. Hundarna kommer från ett dödsbo där de under en längre tid har gått själva utan tillsyn och flera av hundarna var därför mycket magra.

Det handlar om fyra valpar och 13 vuxna hundar. Hundarna kommer från ett dödsbo i Danmark, där de troligen fick klara sig själva en längre tid innan det upptäcktes att ägaren gått bort. Evakueringen av de 17 hundarna har skett i ett gott samarbete mellan Danska Kennelklubben och Dyrenes Beskyttelse.

En del av hundarna var i sämre kondition än andra och i brist på mat har de därför ätit grus. Det var särskilt två av hundarna som var väldigt magra när de omhändertogs.

– Det är ett tråkigt fall där hundarna har gått en lång tid för sig själva innan de hittades, vilket också kunde ses på hundarnas tillstånd. När hundarna upptäcktes fördes de därför direkt till Brande Internat där våra veterinärer och personal har tagit väl hand om dem och sett till att de fick all hjälp de behövde, säger Yvonne Johansen, Djurskyddschef på Djurskyddet, skriver Hunden.dk.

I Sverige hände liknade för bara en kort tid sedan

En annan hundägare hade dött i sitt hem och då polisen tillkallades hittade man 10 hundar, varav nio hundar fick avlivas efter rekommendation av veterinär och djurhemmet dit hundarna fördes, skriver Hallandsposten.

Det får oss att tänka på att alla djurägare bör ha ett skyddsnät för sina djur, daglig kontakt med anhörig eller motsvarande så att inga djur blir lidande om en olycka eller ett dödsfall skulle ske i hemmet.

Är man fullt frisk så kanske man inte tänker på detta då det sista man tror är väl att man skulle dö ensam i sitt hem eller bli liggandes utan att kunna kalla på hjälp. Men bor man ensam så är det en god idé att skaffa sig ett skyddsnät med kontaktpersoner som man har kontakt med dagligen.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.