Misstänks ha smugglat 69 hundvalpar till Sverige – tjänat 3 miljoner kronor

Foto: pixabay

Igår åtalades 3 personer från Halmstad som alla är misstänkta för att systematiskt ha smugglat in hundvalpar av rasen Pomeranian och Fransk Bulldogg till Sverige och sålt dem till godtrogna svenskar som i flera fall har blivit utsatta för bedrägerier.

Två män och en kvinna ligger bakom den misstänkta smugglingshärvan på minst 69 hundvalpar från Litauen där valparna har sålts via Blocket för summor som sammanlagt ligger på ca 3 miljoner svenska kronor.

Smugglingen av åtminstone 69 hundvalpar ska ha skett vid åtminstone 19 tillfällen, som avser raserna Pomeranian, Fransk Bulldogg, Bichon Havanais och vad de själva kallar Mini-Pomeranian.

Hundarna har haft förfalskade passhandlingar och förts in i Sverige utan giltiga handlingar som krävs. Det har varit inblandade uppfödare i Litauen, säljare i Sverige och dessa tre misstänkta personer som nu är åtalade. Om personerna döms riskerar de fängelse i 3 till 5 år.

Säljarna har ljugit för köparna om vem de är och om sin bakgrund och hur de har köpt hundarna och varför de är till salu. Några av de hundar som har sålts har varit sjuka och dött hos sina nya ägare.

annons från Blocket

KÖP INTE EN UTLÄNDSK HUNDVALP PÅ BLOCKET – LÅT DIG INTE LURAS!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundfoder

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.