Länsstyrelsen söker karantänplatser till Ukrainaflyktingarnas husdjur

Foto: pixabay

Det kommer många hundar och katter från Ukraina tillsammans med sina ägare. Ukrainaflyktingarnas husdjur kan tvingas sitta i karantän i flera månader för att förhindra rabiessmitta. Länsstyrelsen går nu ut med ett upprop på sin hemsida för att hitta lämpliga lokaler.

Katter och hundar som kommer tillsammans med sina ägare från Ukraina får gratis veterinärkoll, vaccinationer och karantänvistelse. Behovet av karantänslokaler är stort, Länsstyrelsen i Hallands län går nu ut med efterlysning på lämpliga lokaler.

Länsstyrelsen hjälper Jordbruksverket att hitta fler lämpliga karantänslokaler i Halland för husdjur, hund och katt, som kommer från Ukraina. Har du en lokal som uppfyller kraven är du välkommen att höra av dig till Länsstyrelsen.

För att lokalen ska vara aktuell för vidare utredning ska den uppfylla följande kriterier:

  • Ha separata inomhusboxar med godkända mått. Inga möjligheter för kroppsvätskor eller städvatten rinner från en box in i nästa. Dörren ska ha fönster eller nät så man kan se in. Om boxen är stor nog kan flera djur från samma familj sitta tillsammans.
  • Varje box har en egen rastgård med platta eller grusbädd och nättak.
  • Yttre stängsel som hindrar att djur som kommer lösa kan rymma. Minst 1 meter mellan rastgårdens stängsel och yttre stängsel. Grävsäkrat. Lås på grind.

Har du en lämplig lokal, läs mera på Länsstyrelsens sida här

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundfoder #ukraina #länsstyrelsen

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.