Polisen slog sönder bilruta och räddade varm hund

Foto: pixabay

På tisdagseftermiddagen slog privatpersoner larm till polisen om att en hund hade lämnats kvar i en parkerad bil på Södra Järnvägsgatan i Växjö centrum.

Polisen kom snabbt till platsen och tvingades sedan slå sönder bilrutan för att rädda hunden ut ur bilen, hunden var då mycket medtagen av värmen. Det var då 18-19 grader och när solen ligger på blir det snabbt mycket varmt i bilen, säger polisen till smp.se. Ägaren en kvinna i 60-års åldern är nu misstänkt för brott mot djurskyddslagen. Hunden ska ha suttit instängd i bilen i några timmar minst.

Polisen har mottagit flera larm om hundar i stekheta bilar, nu vädjar polisen: Lämna INTE hunden i bilen!

Varmt även om det är molnigt ute!

Även om det är tidigt på dagen, molnigt och temperaturen aldrig stiger över 25 grader kan det snabbt bli plågsamt varmt i bilen. Hundar svettas inte som vi människor och blir lätt överhettade.

I en varm bil din hund stressad och avlider i värsta fall av värmechock.

Hunden mår bäst hemma

Fundera över om hunden har det bättre hos en vän eller släkting, eller kanske på hundpensionat. Alla resor går ju inte till platser där hundar är lika välkomna. Om hunden är hemma och har det bra slipper du oroa dig för värmeslag, långa bilresor, lämpliga rastplatser och annat!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.