Hund rev ihjäl tacka – tre små lamm utan sin mamma

Foto: pixabay

Fredrik Olsson som driver Näs gård tillsammans med sambon Pernilla Evin säger till Mitti.se att de båda är djupt bedrövade efter förra helgens hundattack där en av gårdens bästa tackor blev ihjäl riven av en lösspringande hund.

Ca 100 av gårdens får skulle beta på kommunägda Röllingby backar under sommaren och bidra till att inte landskapet växer igen med gräs och sly.

Stora skyltar med texter om betande får och inga lösa hundar hindrade inte denna tragedi där en tacka fick sätta livet till.

Bara sex dagar efter att fåren släpptes ut på bete skedde hundattacken, då tackan hittades kalasade hunden på hennes strupe. Hon var biten över hela kroppen, på halsen, i nacken och i juvren. Tackan var en av gårdens bästa avelsdjur och nu tvingas lammen bli flaskmatade eller så dör de.

Om landskapet inte ska växa igen så blir det maskinell röjning som är kostsam och det blir inte lika vackert och även många växter kommer att försvinna. Landskapet som nyttjas av många som strövområde kommer helt enkelt att förändras och eventuellt växa igen.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #blocket #smuggelhund #hundsäljare #köpahund #lerumsdjurklinik #lerumsdjursjukhus #lerum #alingsås #veterinär #göteborg

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.