Hundar levde i sin egen avföring – Allt för lindriga straff vid djurplågeri

Foto: pixabay

Så många hundar som far illa där förövarna får allt för lindriga straff, oftast böter, sällan fängelse. Misshandel, smutsig massuppfödning, vanvård till döds är bara några fall som gett böter under de senaste åren i Finland.

De senaste två åren har tingsrätterna i Nyland behandlat 80 djurskyddsfall. Djuren som farit illa, eller i flera fall dött, är vanligtvis katter eller hundar. Det vanligaste straffet är dagsböter, skriver tidningen HBL i Finland. Och tyvärr så är läget liknande i Sverige.

Den vanligaste åtalspunkten är djurskyddsbrott, där straffet ligger mellan dagsböter och två års fängelse. Tingsrätterna har i de allra flesta fall valt att utfärda dagsböter av varierande storlek.

Under flera månader bodde tre hundar i en lägenhet där golven var impregnerade av urin och avföring, polis och djurskydd besökte lägenheten upprepade gånger. Vid varje besök var hundarnas päls full av avföring och de låg och sov i avföring. Under en tre månaders period fick ägarna tid på sig att förbättra situationen för hundarna men inget hände, det slutade med att samtliga hundar avlivades.

Mannen och kvinnan åtalades för djurskyddsbrott. Mannen, som också åtalats för snatteri och skadegörelse, dömdes till 80 dagsböter, sammanlagt 480 euro ca 4800 SEK. Kvinnan dömdes till 60 dagsböter, totalt 360 euro ca 3600 SEK

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #hundensdag

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hundar levde i sin egen avföring – Allt för lindriga straff vid djurplågeri

 1. Celia Sager skriver:

  Så tragiskt!
  I andra fall, alltför många, döms djurägare av Länsstyrelsen med stort L och av allmänhet pga foton på hundar från en annan akt, interiörer från andra djurrättsfall.
  Maktbegär är tyvärr en mycket vanlig orsak till att djurskyddshandläggare “hittar” fel, som inte finns.
  Självmord efter att ha blivit utsatta för djurskyddets agerande är följden.
  Länsstyrelsens agerande är underställt riksdagen som enda instans, vilket I praktiken innebär att ingen kontroll av djurskyddsärenden sker.
  Ju fler “ misskötta djur “ en djurskyddshandläggare hittar, desto mer prestige – och lön.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.