Friska coronahundar avlivas

Foto: pixabay

Det händer att helt friska hundar som skaffades under pandemin kommer in till veterinärer för avlivning, på grund av att ägarna inte har tid att ta hand om hunden.

Under de två sista åren skaffade rekordmånga familjer i Sverige en hund. Ifjol gjordes flest nyregistreringar av hundar genom alla tider i Sverige. Många jobbade hemifrån och stannade hemma på semestern och såg sin chans att skaffa sig en hund.

Då vardagen knackade på och man åter igen skulle tillbaka till jobbet och man kunde semestra som man vill är det många som är så desperata att bli av med sin hund att de väljer att gå till veterinären och låta avliva en helt frisk hund.

Familjer är beredda att avliva en helt frisk hund, säger Frida Andersson, som är omplaceringsansvarig på Hundstallet utanför Staffanstorp, till TV4.

Under början av sommaren hade Hundstallets tre anläggningar tagit emot 230 hundar. Under år 2021 låg siffran totalt för hela året på 185, enligt TV4.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #hundensdag

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Friska coronahundar avlivas

  1. Pingback: Starka reaktioner om coronahundarna

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.