Veterinären uppmanar: vaccinera hunden mot råttsmittan

Flera hundar har dött av Leptospiros, nu uppmanar veterinären att hundägare skall vaccinera sina hundar mot råttsmittan, som sprids via vattenpölar ute.

Leptospiros kan spridas till människor och flera hundar har dött de senaste veckorna och ytterligare fall utreds. För några år sedan dog flera hundar i Göteborgsområdet. Just nu rör det sig flera råttor än någonsin i Göteborg, en råtta hade förra veckan klättrat upp i en barnvagn och hittades i en väska i barnvagnen.

Sjukdomen leptospiros, sprids via råttor ute i naturen och även om den ofta är symtomfri kan den angripa hundarnas lever och njurar med dödlig utgång.

De senaste åren har hundar i Skåne, Stockholms området, på Västkusten och Gotland dött av Leptospiros. I de allra flesta fall ger infektionen, som sprids via råttors urin, inga eller milda symtom men kan också leda till dödsfall.

Hundar som vistas mycket ute i naturen ska vaccineras, det är en uppmaning från veterinären.

Just nu skulle jag rekommendera att vaccinera då det är varmt och fuktigt för årstiden och då trivs bakterierna, säger Ulrika Sjösten, distriktsveterinär på Gotland till TV4

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundfoder #hundensvecka #leptospiros

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.