Rått kött är bästa hundmaten för hundens mage

Om du ger hundvalpen rått kött och ben i stället för torrfoder minskar det risken med 22 procent för magproblem för den vuxna hunden, enligt en studie av forskare från Helsingfors universitet.

Om hundvalpar dagligen äter ultraprocessad mat ökar risken att utveckla kronisk mag- och tarmsjukdom med 117 procent. Detta gäller även tuggpinnar och tuggben av torkad hud.

”I studien fokuserar forskarna dels på valpperioden när hundarna var 2–6 månader gamla och dels på när hundarna var 6–18 månader, motsvarande tonårsperioden.

Det visade sig att hundar som matats med icke-processad, köttbaserad mat som rått kött, inälvsmat, fisk, ägg, kokt potatis och ben, men även grönsaker och bär och rester från mattes och husses mat, i lägre utsträckning drabbades av tarmsjukdomen än de som matats med ultraprocessad hundmat som torrfoder”, skriver SvD.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #england #vikingarna #hundattacker #trygghund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.