Ny studie visar att hundraser som är genetiskt nära vargen ylar medan andra skäller

Ylar din hund eller skäller den? Våra hundar ylar alltid då vi går ut och de måste stanna kvar hemma. Om hunden ylar eller skäller beror på vilken ras den är, om den är genetiskt nära vargen ylar den medan andra hundar skäller enligt en ny studie.

Ny studie visar vilka hundar som gärna ylar

I studien testades 68 renrasiga sällskapshundar genom att hundarna fick höra ett tre minuter långt ljudklipp med vargylande i ett laboratorieutrymme. Forskarna observerade sedan hundarnas beteende.

Hundarna som deltog i studien var av 28 olika raser, bland dem fanns bland annat äldre raser som shiba inu, siberian husky, alaskan malamute, pekingeser och modernare raser som boxer, och bullterrier.

Huvudresultatet var att de raser som genetiskt är närmare vargar är mer benägna att svara på vargylande med eget ylande, och de hundarna uppvisar också mer stressignaler än hundar som genetiskt är mindre släkt med vargar”, skriver Svenska Yle.

Har du en hund som ylar? Vilken ras är din hund?

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #hundattacker #trygghund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ny studie visar att hundraser som är genetiskt nära vargen ylar medan andra skäller

  1. Kerstin Norberg skriver:

    Jag har strävhåriga taxar sedan mer än 60 år, och många av dem har varit riktiga ylare. På 70-talet, när ambulanser och brandbilar hade ett annat larmljud än i dag, hade jag en tax som gick igång med ylande när han hörde det ljudet. En gång när vi var i närheten av Skansen och han ylade började Skansens vargar yla efter honom. Det var mäktigt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.