Allt flera pandemi hundar omplaceras

Allt flera hundar hamnar på Hundstallet, pandemihundar och hundar där ägarna inte längre har ekonomisk möjlighet att behålla hunden.

Ideella föreningen Hundstallet driver tre enheter i landet som tar emot hundarna ingen vill ha. Sammanlagt omplacerade de 269 hundar under 2022, mer än dubbelt så många som året innan (124 stycken), skriver SVT.se.

På Hundstallet i Staffanstorp är alla vårdplatser fullbelagda, Hundstallet letar med ljus och lykta efter större lokaler. Hundägare som skaffat hund under pandemiåren och återgått till jobbet ser sig tvingade att hitta en lösning och många hundar omplaceras. Även ekonomiska problem är en av orsakerna i denna tuffa tid, till att hundar omplaceras.

Marknaden är mättad och det är svårare att hitta nya hem, dels är det svårt att sälja hunden men det är även svårare att hitta någon som vill ta hand om en omplaceringshund.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #england #vikingarna #hundattacker #trygghund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.