Forskning: så mycket bakterier från hundbajs samlas under dina skor

Studie visar hur mycket hundbajs som fastnar under skorna under en helt vanlig promenad på en gata i New York. En orsak till att ta av sig skorna vid ytterdörren då du kommer hem. Tänk även på hur mycket bakterier som fastnar i hundens päls och under tassarna från andra hundars skit. Tvätta händerna efter att du har klappat din hund.

Forskare vid Marymount College i New York har publicerat en studie där man har undersökt hur mycket hundbajs som fastnar under skorna och som bärs in i New Yorkbornas hem på den välbärgade Upper East Side.

Studien, som publicerades i tidskriften Indoor and Built Environment, drar slutsatsen att det finns ett starkt argument för att lämna dina skor vid dörren – eller riskera att sprida avföringsbakterier runt i ditt hem.

Forskarna tog prover från områden som inte visade synliga spår av hundbajs, men hittade ändå stora mängder bakterier från hundavföring i sina prover.

Man tog även prover från golvytor i offentliga byggnader där tätheten av tarmmikrober minskade i ytprover som tagits gradvis längre in i byggnader och var ”högre på mattor än på intilliggande golv utan mattor”, visar studien.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #england #vikingarna #hundattacker #trygghund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.