Körde ihjäl hund – smet från platsen

Bilden har inget med artikeln att göra

På måndagen blev en liten hund påkörd vid ett övergångsställe i centrala Malmö, hunden avled av sina skador och bilföraren smet från platsen.

Polisen har uppgifter om bilen som lämnade platsen och föraren är misstänkt för brotten smitning från trafikolycksplats och skadegörelse.

Behöver man anmäla om man kör på en hund?

Enligt 2 kap. 8 § trafikförordningen ska en trafikant som med eller utan skuld haft del i en trafikolycka stanna kvar på platsen och, på begäran av någon annan som haft del i olyckan eller vars egendom skadats i olyckan, uppge namn, adress samt upplysningar om händelsen. Enligt 2 st. ska händelsen anmälas till polisen eller till den som lidit skada om egendom skadats och det inte finns någon närvarande som kan ta emot uppgifter och upplysningar.

En hund räknas som egendom och en olycka där en hund har blivit påkörd ska därmed anmälas till den som äger hundan om detta går att ta reda på eller till Polismyndigheten.

I 5 § trafikbrottslagen stadgas vilket straff som gäller vid en smitning. Den som underlåter att stanna kvar på olycksplatsen eller att anmäla till polisen eller den som lidit skada ska dömas till böter eller fängelse i högst sex månader (högst ett år om brottet anses grovt).

Källa: Lawline.se

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.