Maskrosor är både nyttiga och goda för hunden

Maskrosor är rika på A-, B-,  C- och D-vitaminer och de innehåller även kalium, magnesium och kalcium, maskrosor är därmed mycket näringsrika och räknas till en av de 14 viktigaste överlevnadsväxter i naturen.

Efter att vi läst på om maskrosor så får våra hundar äta hur många blommor de vill, för maskros anses vara en mycket nyttig blomma också för människan. Blommorna är vackra att se på och de smakar inte så illa. Det går att göra saft på maskrosblommor. Då använder man bara det gula i blomman. De plockas, sköljs och rensas på småkryp. Sätts i vatten över en natt, därefter silar man och är färdigt att dricka.

Maskrosen är ett bra medel mot förstoppning, åderförkalkning, gikt, reumatism och sockersjuka.

Växtsaften som förekommer rikligt framför allt i blomstjälken innehåller bitterämnet taraxacin. Förtäring av stor mängd kan eventuellt ge magbesvär (t. ex. ont i magen, illamående, kräkningar och diarré). Skulle hunden äta massor av maskrosor, vilket är mycket ovanligt kan det vara tecken på gastrit (sur mage) eller någon  bristsjukdom.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.