Hund förvarades i bur utan vatten – får skarpt formulerat föreläggande

En kvinna som stundvis förvarade sin hund i en trång bur eller uppbunden inomhus får av Länsstyrelsen ett skarpt formulerat föreläggande. Kvinnan måste rätta till olika brister som listats i tio punkter.

Kvinnan som är i 75-års ålder från Laholms kommun har haft samma hundras i 50 år och menar att hon om någon vet hur man tar hand om hunden. Hunden ska stundvis ha hållits i en trång bur och ofta stått uppbunden utan vatten. Hunden brukade bindas upp i en trasig soffa inomhus då det kom besök eller då kvinnan gjorde frukost. Hunden rastades aldrig annat än stod uppbunden ute i en lina.

Enligt ägaren har hunden nu tillgång till vatten, går lös i villan men kopplas vid besök och har hela hundrummet för sig själv, skriver Hallandsposten.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.