Hundvalp gick med brutet ben i en vecka utan vård

Valpen på bilden är inte den valp som omhändertogs

En hundvalp fick gå i en vecka med brutet ben utan vård, nu döms de båda ägarna för djurplågeri.

Ett par från Kungsbacka köpte sig en hundvalp i september 2020, i december några månader efter köpet bröt valpen ena benet. Vid ett veterinärbesök vid vaccinering upptäcktes benbrottet av veterinären. Valpen hade brutit lårbenshalsen och gått med smärtan utan vård i minst en vecka. Ägarna hade sett skadan men menar att de på google hade läst att valpen inte behövde någon vård.

Veterinären anmälde händelsen till Länsstyrelsen som omhändertog hundvalpen. Tingsrätten har nu behandlat ärendet och dömer båda ägarna för djurplågeri, kvinnan döms till 50 dagsböter a 50 kronor, och mannen döms till 30 dagsböter a 260 kronor, skriver Norrahalland.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.