Lämnade hunden i bilen 10-15 minuter – döms till 4800 kr i böter

En man från Märsta döms till 4 800 kronor i böter för att han lämnat sin hund i bilen i 10-15 minuter, en varm sommardag för snart 4 år sedan.

Hunden skall ha lämnats i bilen i ca 10-15 minuter då det var ca 23 grader varmt ute, enligt mannen hade han lämnat alla rutor nedvevade och takfönster öppet. Han ska ha sagt att hunden varit i bilen i högst 6-7 minuter medan han själv satt på en parkbänk bredvid.

Hunden skall ha varit väldigt stressad enligt två vittnen och mannen ska ha haft ett aggressivt beteende då vittnen konfronterat honom då han kom tillbaka till bilen. Vittnena tillkallade polis och nu har en rättegång hållits närmare 4 år senare, där mannen dömdes för djurplågeri och böter på 4 800 kronor, skriver tidningen marsta.nu.

LÄMNA ALDRIG EN HUND ENSAM I BILEN!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.