EU uppmanar efter rekordstora smittspridningen: Håll hundar inne

Över hela världen har det varit en rekordstor smittspridning av fågelinfluensa den senaste tiden. EU uppmanar nu katt- och hundägare att hålla sina djur inomhus eller i koppel i de områden där infektionen av fågelinfluensan har upptäckts.

Sedan mitten av juni har 24 katter testats positivt i olika regioner i Polen. I Italien har fem hundar och en katt smittats de senaste veckorna, skriver Nyheter24.se.

I områden där fågelinfluensa sprids och orsakar omfattande sjuklighet och dödlighet bland vilda fåglar rekommenderas att hundar hålls kopplade. Den kliniska bilden hos drabbade katter eller hundar har exempelvis varit kraftigt nedsatt allmäntillstånd, neurologiska symtom och dödsfall.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.