Lantbrukare varnar för att gå in med hund i kohagar

Lantbrukare varnar för att gå in i hagar där kor betar. Det är en fara för allmänheten att gå in i en kohage där det finns kor. En hage med kor ska man helst inte gå igenom och absolut inte med hund eftersom korna uppfattar hunden som en varg.

-Med jämna och ojämna mellanrum sker det tillbud där människor skadas när de möter nötkreatur på bete, men det finns försiktighetsåtgärder som går att ta till, det säger Daniel Andersson LRF Värmland.

I fjol skadades två kvinnor efter att ha blivit attackerade av en ko i Kinnekulle i Götene. Ena kvinnan, som är i 70-årsåldern, skadades allvarligt. Hon fick skador på över- och underkroppen, båda kvinnorna fick föras till sjukhus.

Många kor blir uppjagade av att hundar kommer in i deras hage.

Allmänheten uppmanas att inte gå in i en beteshage. Detta gäller särskilt den som har hund, om du ändå går in i en hage med en hunden så måste den hållas kopplad. Det råd som ges till den hundägare som trots försiktighet råkar illa ut lyder: Om du hamnar i en trängd situation som upplevs som farlig; släpp hunden lös och ta dig ut ur hagen för att därefter kalla in hunden.

Det är inte ovanligt att kor blir aggressiva om de möter hundar, för något år sedan dödades en kvinna i England då hon rastade sin hund i en kohage. År 2014 dödades en okopplad hund i Hässleholm av en ko.

Myndigheten varnar också för att det kan vara riskfyllt att ha med sig en hund i en beteshage då den kan skrämma djuren.

Många hundägare går dagligen genom områden där det betar kor, HÅLL ERA HUNDAR KOPPLADE då ni passerar genom en kohage! Allra helst ska ni inte gå in i en kohage med hundar.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.