Måste man förvränga sanningen om hundens utseende på rasklubbens hemsida?

I den värld vi lever i idag kan det vara svårt att avgöra vad som är verkligt och inte då vi är omringade av retuscherade bilder och videoklipp. Stories som visar världen en orealistisk bild av hur man ”ska” se ut. Främst unga tjejer som ser upp till de ”perfekta” kvinnorna på instagram skapar sig en förvrängd bild av hur kvinnor ser ut på riktigt.  

Även foton på hundar retuscheras

Många bilder och foton på hundar retuscheras som om det inte vore nog med att människan har sönderavlat en del hundraser så till den grad att de idag lider av olika sjukdomar som människan har skapat för att få fram ett visst ideal. Att rasklubbar visar upp retuscherade foton på sin frontpage på framgångsrika hundar är under all kritik. Bilder på hundar som saknar tassar!?? Som till synes svävar i luften!! Är inte hunden tillräckligt vacker naturligt? Måste man förvränga sanningen om hundens utseende till alla som besöker rasklubbens sida?

Vad är en rasklubb?

Rasklubbar är avelsföreningar som tillvaratar intressen som rör hundraser. Alla rasklubbar för renrasiga hundar i Sverige är anslutna till Svenska kennelklubben, som därmed auktoriserar verksamheten. Rasklubbarna har ansvar för avelsprogram som syftar till att hålla efter sjukdomar och hålla ner inavelsgraden. Klubbarna anordnar även utställningar samt andra rasfrämjande aktiviteter, tävlingar och prov, till exempel jaktprov eller bruksprov. Däremot är det den nationella kennelklubben som har ansvar för rasstandard och stambok.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.