TÄVLING – VINN Skilaki – byrackan som blev filmstjärna, en feeldog-roman!

TÄVLING – VINN boken om Skilaki – byrackan som blev filmstjärna, troligen världens första feeldog-roman! Vi har 3 böcker i potten.

För att vara med och tävla skall du:

För att vara med och tävla skall du besvara de 2 lätta frågorna nedan och skicka svaren tillsammans med ditt namn och din adress till dognews@hotmail.se . Vi vill ha ditt svar senast den 9 september 2023. Böckerna skickas till de tre vinnarna så fort releasen sker i slutet av september.

  1. På vilken ö kom ide’n om boken till?
  2. Varför vill just du vinna en feeldog-roman?
Författarna Dag Öhrlund och Elisabeth Sjöberg

Dag Öhrlund har medverkat i mer än 80 böcker som sålt i flera miljoner exemplar och är bland annat känd för de populära serierna om psykopaten Christopher Silfverbielke och den bufflige kommissarien Ewert Truut. Nu skapar han en helt ny genre när han tillsammans med debutanten Elisabeth Sjöberg Strand ger ut boken Skilaki – byrackan som blev filmstjärna, troligen världens första feeldog-roman! Berättelsen är skriven ur hundars perspektiv och är en underfundig och klipsk roman för dig med sinne för humor och ett hjärta som klappar för hundar.

Intervju för Dognews.se med Dag Öhrlund och Elisabeth Sjöberg

Vi frågade Elsabeth hur det kom sig att hon hela tiden inkluderade hundar i sina skrivövningar på skrivkursen på Kreta? Jag hade skrivit en novell om en byracka så det föll sig naturligt att fortsätta med hundtänket. Jag tycker det är roligt att ”tänka som en hund” och magister Dag hade inget emot att jag inkluderade flera hundar i mina berättelser, svarar Elisabeth med ett skratt.

Vi förstår att Elisabeth är en inbiten hundtjej men hur är det med Dag, gillar han hundar och har Elisabeth hund?

Jag tycker väldigt mycket om hundar. Har haft två jaktgolden som jag tävlade med på jaktprov. Ett tag höll jag även på med agility. Numera tar jag ofta hand om vänners fyrbenta kompisar. Det har blivit en vana att hunden får med sig sin egen dagbok när den åker hem. Då är det hunden som berättar hur veckan har varit vilket uppskattas mycket av husse och matte, svarar Elisabeth.

Jag älskar hundar och har gjort det i hela mitt liv. Jag har haft en liten silkyterrier och en kinesisk nakenhund. Numera kan jag tyvärr inte ha en egen hund men mina vänner har ett tiotal hundar (olika raser och flera räddningshundar från andra länder) som jag åker runt och hälsar på så ofta jag kan, tillägger Dag.

Har boken något verklighetsbaserat material eller är allt ”påhittat”?

Man kan väl lätt säga att allt är påhittat. Det är ju inte så vanligt att hundar lyckas komma med på ett flyg till USA eller ger veterinären i byn sömnmedel som de gömt i en pizza. Däremot finns platserna och vissa hundar som beskrivs. Stora hunden Delfi med slokhatten är en favorit som jag haft hand om flera gånger så hon finns i verkligheten. Annars gick jag omkring med kamera och anteckningsblock i den lilla grekiska byn och letade lämpliga miljöer och fotograferade massvis med hundar. När jag hittade det gamla hönshuset så förstod jag att det var här som Skilaki skulle bo, svarar Elisabeth.

Allt jag har skrivit är påhittat men jag har en känsla av att Ludde vistades en del vid ett hönshus i Pefki., säger Dag skrattandes.

Till vilka läsare vänder sig boken? Måste man älska hundar för att älska boken?

Alla åldrar och ja, jag tror att det är en klar fördel om man gillar hundar, säger Dag med glimten i ögat.

Jag håller med Dag i vad han säger. Älskar du hundar så har du större behållning av boken och kommer att läsa den med ett stort leende på läpparna. Och du kommer även att fälla en och annan tår, svarar Elisabeth.

Kommer att komma en uppföljare till denna första feeldog-roman?

Dag menar det det inte är omöjligt, det hade varit vansinnigt roligt! och Elisabeth svarar med ett Voff, vilken lycka om det blir så!

BERÄKNAD RELEASE ÄR DEN 28 SEPTEMBER.

När Skilaki som valp blev kastad i havet från en flyktingbåt flöt han tillsammans med sin bror Skye i land på södra Kreta. Skye, med de vackra isblå ögonen, blev snabbt tillfångatagen och bortförd till det stora landet i väster.

Skilaki blev kvar, och var snart en av de klokaste byrackorna på ön.

Tillsammans med Stella, Delfi och den förrymda semesterfiraren och renrasiga pudelfröken Kajsa von Knorring bestämmer sig Skilaki för att hitta sin lillebror. Med mycket list och fara för sitt eget liv tar han sig från det behagliga bylivet på Kreta hela vägen till skumraskkvarteren i Hollywood och miljonvillorna i Beverly Hills.

Vägen kantas av farliga tvåbeningar, Oscars-galor och hund­kriminalitet. Kommer Skilaki någonsin hitta Skye?

Skilaki – byrackan som blev filmstjärna är en underfundig och klipsk feeldog med en djup och drabbande underton. Det är en bok för dig med sinne för humor och ett hjärta som klappar för hundar.

2017 deltog Elisabeth Sjöberg Strand i en författarkurs för Dag Öhrlund i den lilla byn Pefki på Kreta. I alla skrivövningar som Dag gav, svarade Elisabeth med att inkludera en charmig byracka som hette Skilaki, i stället för att berätta historier om människor, som de andra deltagarna.

”Vet du vad, det här är för bra för att släppa. Vi måste skriva en bok om Skilaki, jag vill veta vad som händer med honom och Skye”, sa Dag.

I samarbete med Stellar förlag 

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.