Hundmats skandalen – tillverkarens aktier rasar

Arken Zoo som ägs av Musti Group har tvingats dra tillbaka ett stort parti med hundfoder på sammanlagt 33 000 kg – Finländska husdjursbolaget Musti rasade med som mest över 16 procent på Helsingforsbörsen under måndags morgonen.

Hundfodret av märket SMAAK som har återkallats har sålts i Sverige, Norge hos Arken Zoo och i Finland.

Aktien föll

På sin lägsta punkt var aktien nere med hela 17 procent. När börsen stängde var Mustis aktie ner lite mindre än 15 procent, skriver Yle.fi.

Kunder har rapporterat mycket allvarliga symtom hos hundar som de misstänker är relaterade till det nämnda hundfodret. Kräkningar och till och med förlamningsliknande symtom har förekommit hos hundar.

Symtom på förlamning video

Veterinärer har uppmärksammats på flera fall där symtomen har varit polyartrit/förhöjda inflammationsnivåer/neurologiska symtom och de aktuella hundarna har ätit de partier av mat som nämns i bulletinen. Ärendet utreds just nu och orsakssambandet är ännu inte säkert. En möjlig orsak till sådana symtom kan vara till exempel mögelgift, säger Lahtis veterinärklinik på sin facebooksida.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #england #vikingarna #hundattacker #trygghund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.