Hundfoder återkallas – hundar har insjuknat

Facebooks egen översättning från Finska

Musti och Mirri i Finland återkallar hundfodret SMAAK sensitiv fisk spannmålsfritt efter klagomål från kunder där hundar skall ha insjuknat och till och med dött efter att ha ätit av fodret enligt uppgifter på facebook.

Kunder har rapporterat mycket allvarliga symtom hos hundar som de misstänker är relaterade till det nämnda hundfodret. Kräkningar och till och med förlamningsliknande symtom har förekommit hos hundar.

Hund har blivit förlamad

På länken här kan du titta på en video där en hund skall ha blivit till viss del förlamad efter att ha ätit av fodret.

Det är fortfarande inte fastställt vad som har orsakat alla sjukdomssymptom till hundarna i Finland. Musti och Mirri som äger Arken Zoo tar alla reklamationer på största allvar.

Musti och Mirri återkallar av en säkerhetsbedömning fodret från marknaden och inväntar analyser på fodret. Hundfodret SMAAK säljs i Sverige, Norge och Finland.

Fodret som återkallas är:

154775 SMAAK Adult GF Fish 10 kg, bäst före 4.4.2025

154775 SMAAK Adult GF Fish 10 kg, bäst före 3.4.2025

154774 SMAAK Adult GF Fish 2 kg, bäst före 4.4.2025

154774 SMAAK Adult GF Fish 2 kg, bäst före 3.4.2025

Ifjol återkallades Pure Natural som kommer från samma tillverkare efter att en hund i Finland hade dött efter att ha ätit av fodret skrev Iltalehti. Senare kunde konstaterats att det inte fanns några bevis för att dödsfallet hade orsakats av hundfodret.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #england #vikingarna #hundattacker #trygghund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.