Slutar sälja SMAAK Sensitive fisk spannmålsfri hundmat och SMAAK spannmålsfri kattmat med kyckling

Musti Group slutar sälja SMAAK Sensitive fisk spannmålsfri hundmat och SMAAK spannmålsfri kattmat kyckling.

Idag har vi som en försiktighetsåtgärd tagit bort produkterna med namnet SMAAK Herkkä kala spannmålsfri hundmat och SMAAK spannmålsfri kattmat med kyckling från försäljning i sin helhet, eftersom i dessa har använts potatisflingor från samma utländska råvarutillverkare som i de produktpartier som tidigare tagits bort från försäljning, skriver företaget på sin hemsida.

Vi går hela tiden igenom kontakterna från våra kunder och i och med detta har vår lägesbild nu också blivit mer detaljerad.

Vi har även fått klagomål på de tidigare partierna av dessa två ovan nämnda produkter och utifrån försiktighetsprincipen vill vi helt ta bort dessa två produkter från försäljning, där utländska potatisflingor från samma råvarutillverkare kan ha använts . Potatisflingorna i fråga används inte i våra övriga produkter.

Flera katter har avlivats pga förlamning

Flera katter har avlivats på grund av förlamningssymptom i Finland efter att de har ätit kattmat som innehåller samma förgiftade potatisflingor som hundmaten SMAAK. De förlamade katterna har tagits till veterinärer som inte har haft vetskapen om att maten de äter har varit förgiftad. Mörkertalet är stort över hur många hundar och katter som har avlivats efter att ha ätit förgiftad mat.

Vi ber djupt om ursäkt till alla våra kunder. Situationen är allvarlig och detta får aldrig hända. I framtiden kommer vi att säkerställa glykoalkaloidnivån i råvaran för varje inkommande parti potatis. Vi kommer att göra allt vi kan för att detta aldrig ska hända igen, skriver företaget.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #england #vikingarna #hundattacker #trygghund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.