Världspremiär för filmen om Gatuhunden Arthur

Stjärnskådespelaren Mark Wahlberg spelar före detta multisportaren Mikael Lindnord som för snart tio år sedan blev bästis med hunden Arthur.

För snart tio år sedan blev hunden Arthur världskändis, i mars 2024 blir det världspremiär för filmen Arthur The King.

DOG NEWS gjorde tidigare en kort intervju med Mikael Lindnord – en intervju som rörde på djupet.

Har du haft hund tidigare? Nej, svarar Mikael hastigt, men min fru Helenas far har haft någon jakthund, men själv är jag ingen hundmänniska.

Vi undrar HUR blev då Mikael en hundmänniska, svaret får ni i Mikaels nya bok om Arthur!

Hur träffade du Arthur? Under ett VM i Multisport i Ecuador. Hunden luktade fränt från såren han hade på ryggen, jag kände den fräna lukten på två meters håll och min första tanke var, kom inte hit, säger Mikael. Trots det så var det något inom honom som vaknade till liv, som fick Mikael att fiska upp de två sista köttbullarna och ge dem till hunden, som senare skulle komma att vara Arthur med hela världen. Det lilla mötet mellan Arthur och Mikael var över på 10-20 sekunder.

Mikael tänkte i denna stund att ingen någonsin hade varit snäll med den ovårdade och såriga hunden.

Laget fortsatte och efter ca 30 minuter stötte de på ett annat lag från Sverige, det var då Mikael i skenet av pannlampan upptäckte att hunden följt efter dem på avstånd. Hela laget var vid denna tidpunkt på väg in i djungeln, de gick dessutom vilse och Mikael tog då ett ordentligt snack med Arthur och frågade om han verkligen hade tänkt igenom detta och ville följa med? Artur hade inga andra planer utan lufsade efter sin nyvunne vän, sin nya flockledare.

Det tog laget 2 dygn att ta sig igenom djungeln, man hade enbart några bars att äta på. Den sista maten fanns i en väska, två köttbullar…… Alla i laget tittade på varandra och efter en snabb titt på den slitna hunden beslöt man sig för att ge de sista köttbullarna till Arthur, det var han som behövde dem allra mest. Mikael som var en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna hade nu totalt svängt från att vilja vinna till att vilja rädda gatuhunden Arthur till ett drägligt liv.

Första instinkten var att ta tillbaka Arthur till den plats där de fann honom och uppsöka veterinär för att ta hand om Arthurs sår. Men någonstans under färden genom djungeln hade tanken mognat på att ringa Jordbruksverket och försöka få hem hunden till Sverige.

Då laget gick i mål hade man fyra dagar på sig att ordna för Arthur, innan flyget hem till Sverige, under de dagar skrevs det spaltmeter med tidningsartiklar om hunden Arthurs kamp om att få resa hem med Mikael. Mikael hade en plan B skulle inte Arthur fått åka med hem så hade de försökt ta hem honom landsvägen, vilket de idag förstår att hade kunnat vara helt omöjligt.

Det skrivs mycket om gatuhundar, har du haft några problem med att få Arthur att bli den härliga familjehund han är idag? Jag har förstått att jag har haft väldigt tur, den enda gången som Arthur ”tvivlat” på min ledarroll var tre veckor efter att han flyttat hem till oss. Då provade han två gånger hoppa upp på mig på ett sätt jag inte gillade och jag talade om för honom att jag älskade honom men att det inte var okej att agera som Arthur gjorde, säger Mikael. Efter det har Arthur varit som vilken hund som helst.

Mikael fortsätter att berätta om det unika förhållande som han och Arthur har, det var aldrig Mikael som valde Arthur utan det var Arthur som valde att följa Mikael, som för tillfället var lagledare. Arthur gillar att ha en flockledare att se upp till.

Vad har du och Arthur för framtidsplaner? Arthur har berört många, så många som skriver brev och email och berättar att de funnit styrka för sina egen problem genom att läsa om hunden Arthur. Mikaels nästa mål är stort, han jobbar genom sin egen startade Arthur Foundation på att man i skolorna i Ecuador och även andra länder skall lära sig hur man bemöter en hund. Att inse hundens värde och att man inte skall misshandla, sparka eller slå gatuhundar. Via fonden får också hundarna vatten och mat utplacerade. Det finns mycket man kan göra fortsätter Mikael, som just nu är känd för sin nya bok om gatuhunden Arthur.

Boken, på närmare 300 sidor, tar avstamp i Mikaels barndom och den tid som formade honom fram till idag. Boken kom ut på engelska i maj och har legat på TOP listorna i över 10 veckor!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #england #vikingarna #hundattacker #trygghund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.