Blir förbjudet att äta hundkött

Sydkorea vill förbjuda hundslakterier och därmed sätta stopp för den uråldriga seden att äta hundkött. Landets jordbruksminister meddelar att förbudet ska genomföras så snabbt som möjligt och att berörda branscher ska kompenseras. Ett efterlängtat besked från djurrättsorganisationen Humane Society International.

Sydkorea siktar på att förbjuda förtäring av hundkött och sätta stopp för kontroversen om den uråldriga seden mitt i en växande medvetenhet om djurens rättigheter, sade en politisk chef för det styrande partiet på fredagen.

Den koreanska seden att äta hund har fått kritik från övriga välden för sin grymhet, men det har också funnits ett ökande motstånd i det egna landet, särskilt från den yngre generationen.

”Det är dags att sätta stopp för sociala konflikter och kontroverser kring konsumtion av hundkött genom att anta en särskild lag för att avsluta det”, sa Yu Eui-dong, policychef för det regerande People Power Party, vid ett möte med regeringstjänstemän. och djurrättsaktivister.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #england #vikingarna #hundattacker #trygghund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.