Världens äldsta hund Bobi förlorade sin titel permanent

Det fanns länge tvivel kring Världens äldsta hund Bobis ålder och om han verkligen förtjänar titeln som den äldsta hunden som levt. Guinness rekordbok har nu dragit tillbaka utmärkelsen.

Hunden Bobis titel som världens äldsta hund drogs tillfälligt tillbaka i januari och har nu dragits tillbaka permanent.

Bobis ålder har inte kunnat bekräftas av en tillförlitlig källa. Mikrochipet som tidigare använts för att bekräfta hundens ålder räckte i slutändan inte till som bevismaterial.

Detta efter att Guinness rekordbok började tvivla på hans verkliga ålder. Hunden som heter Bobi dog i oktober vid den rapporterade åldern av 31 år och 165 dagar, åtta månader efter det deklarerade Guiness rekordbok på sin hemsida att han var världens äldsta levande hund. Den renrasiga Rafeiro – en portugisisk herdehund vars förväntade livslängd vanligtvis är mellan 12 och 14 – förklarades också som den äldsta hunden någonsin, och slog ett nästan hundraårigt rekord som innehas av den australiensiska boskapshunden Bluey, som dog 1939 vid en ålder på 29 år och 5 månader.

Lissabon-veterinären Miguel Figuereido sa till AFP förra året: ”Han ser inte ut som en väldigt gammal hund … med rörelseproblem … eller med en gammal hunds muskelmassa.”

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #hundattacker #mush #mushhellä

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.