Tragedi på kennel i Finland-Pomeranian hundar levde i sin egen avföring

Jag fick en chock då jag hörde om vilken tragedi som hände på en Pomeranian kennel i Finland, jag kände uppfödaren flyktigt från den tid då jag var aktiv uppfödare/utställare i Finland.

Anmälan om missförhållanden på en Pomeranian / Kleinspitz kennel i Finland gjordes av ett elbolag till djurskyddsnämden i förra veckan på tisdagen. Samtliga 20 hundar omhändertogs av veterinären, som var tvugna att avliva två av dem då dessa knappt kunde gå. De avlivade hundarna var redan 14 år gamla.

Ägaren till kenneln en kvinna i 50 års åldern, hade troligvis mått psykiskt dåligt och hennes hundhållning gick över styr. Hundarna och ägaren levde i en stor tvåvångingsvilla, hundarna var inte rumsrena utan de levde i sin egen avföring inomhus. Hundarnas pälsar var toviga, klorna långa och det hängde avföring i hundarnas pälsar.

På söndag fann polisen kennelvillan i brand, villan totalförstördes och ägaren återfanns död i skogen dagen därpå. Inget brott misstänks. Troligtvis har ägaren själv tänt på sin villa och senare tagit sitt eget liv.

Man kan ju fråga sig varför fick inte uppfödaren någon hjälp då hundarna omhändertogs? Man borde ju ha kunnat förstå att allt inte stod rätt till då det hade gått så långt att kvinnan inte kunnat ta hand om sina hundar och sitt hem!

Samtliga hundar har idag fått nya hem eller levererats till deras uppfödare.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Tragedi på kennel i Finland-Pomeranian hundar levde i sin egen avföring

  1. Anette skriver:

    oj så tragiskt….har inte sett någonting om det.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.