En av världens minsta hundraser

Chihuahua är en av välrdens minsta hundraser, därav har en av dem kommit med i Guiness rekordbok, det står att läsa på aftonbladet idag. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1204767.ab

Det är inte bara av godo att vara en av världens minsta hundraser, chihuahuan har ökat i popularitet de senaste åren pga tex Paris Hilton och andra kändisar som använder hundarna som accosiarer. Priset på valpar har stigit i höjden och smugglingen av dvärghundar har blivit vardagsmat för tullen.

Vad händer med dessa små ”accosiarer” då ägaren tröttnar på dem? Man byter ju ut sin handväska väldigt fort nuförtiden! Vem tar hand om den lilla oförsvarliga hunden då?

Vi ser även detta problem inom rasen Pomeranian som är den minsta av alla spetshundar. Många är de unga tjejer som önskar sig en liten dunboll att ha med under armen. Det är uppfödarnas ansvar att se till så att inga valpar säljs till potentiala Paris Hilton tjejer!

Läs mera om våra Pomeranian hundar på www.blackoranges.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på En av världens minsta hundraser

  1. Anna skriver:

    Hur vet man då hur en potentiell Paris Hilton-tjej är? Och är killar alltid seriösa hundköpare?

  2. Susann skriver:

    Hej Anna,Har du några förslag själva på hur man kan känna igen en ”Paris Hilton” tjej? Det viktigaste är ju att se till dessa försvarslösa hundars bästa! Jag har inte märkt att killar skulle välja en liten dvärghund som accosiar, har du gjort det?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.