Lågprismatkedjan Willys chockhöjde hundgodis med drygt 12%

Under veckan Chockhöjde lågprismatkedjan Willys i Kungsbacka Pedigrees produkt DentaStix med drygt 12%! 
DentaStix är en av marknadens bästa produkter för att hämma tandsten och främja god munhygien hos hundar.
Willys är känt för uttalanden som: Vår affärsidé: Sveriges billigaste matkasse, så vi förstår inte meningen med att chockhöja en påse hundgodbitar med drygt 12% från förra veckans pris 31.90 kr/påse 180gram till dagens pris på 35.90kr ?
Vi har sänt en förfrågan till Pedigree ifall produktens inköpspris skulle ha stigt rejält, men vi har ännu inte fått svar från dem. 
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

16 svar på Lågprismatkedjan Willys chockhöjde hundgodis med drygt 12%

 1. 'Sickan' skriver:

  Du måste skoja?! Varför lägga energi på något sådant???

  • Susann skriver:

   Du menar att du godvilligt går med på att tex mjöken stiger med 12% från en vecka till en annan utan att du blinkar……? Här handlar det om rejäla ”smyghöjningar” som konsumenten betalar för…..det var flera varor hos Willys som höjts mycket men de hade inget med hundar att göra därav ligger dessa inte ute på denna blogg som handlar om hundar

 2. Magnus skriver:

  Då råvarupriserna hela tiden stiger så höjs även priserna kan man ju anta. Så Willys kanske fortfarande är billigast för att ICA också höjt allt??Detta är bara ett antagande, men ett faktum är att Masterfoods (som levererar DentaStix) har höjt sina priser på deras produkter även Frolic o.dyl.

  • Susann skriver:

   Jag kollade hos ICA, där höjdes DentaStix men inte lika mycket. Så Willys höjning gör att de ligger högra idag än vad de gjorde tidigare jämfört med Ica:( Willys körde en fulare där tycker jag.

 3. Barbro skriver:

  De chockhöjde hundmaten också, den sorten som jag brukade köpa gick upp från 119 till 169 kr på en enda gång, vilket bör vara betydligt mer än 12%.Jag har bytt märke nu.

 4. Susann skriver:

  Idag fick jag äntligen svar från Pedegree: Hej SusannTack för Ditt mail, och förlåt det sena svaret.Någon prishöjning från vår sida har inte förekommit vid denna tidpunkt, däremot kan vi inte svara på om Willys förändrat sina ”utpriser”. Hoppas att Du blir nöjd med detta svar annars är Du givetvis välkommen att höra av Dig igen.Med vänlig hälsningMaria NybergKonsumentkontakt

 5. Mats skriver:

  Ni skojar väl? Vilket meningslöst I-landsproblem.Här dör människor i krig och konflikter runt om i världen. Och någon gnäller när något så oviktigt som en sketen påse hundgodis prishöjs.

  • Susann skriver:

   Undrar hur du skulle göra om din mat skulle höjas med 12% över en natt…eller bensinet eller vad du vill? För mig är hundarna familjemedlemmar och förtjänar godis,klart man reagerar om priset går upp med 12%

 6. Pluto skriver:

  Att ens bemöda sig att köpa godis till en hund… de äter ju till och med bajs.

 7. Susann skriver:

  Willys svarade såhär den 2 december:Hej! Tack för ditt mail. Ang. Dentastix så har vi fått prishöjning från leverantören och det är därför har vi höjt priset. Mvh Carina Carlsson

 8. Johnson skriver:

  Joråsåatt…En höjning med 4(fyra) spänn.Chockhöjde?

 9. Jura skriver:

  Skit i det! Ta livet av kräket istället så sparar du massor

 10. Ken skriver:

  Jag trodde det var ett skämt när jag såg rubriken. Håller med #5 Mats.

 11. Anita skriver:

  Det är för jäkligt att priserna på ”munvårdsprodukter för hundar” (nej, det är inte godis – även om det smakar gott för hunden) ska höjas.Jag tyckte att det var tillräckligt dyrt sedan tidigare.

 12. Mats skriver:

  Susann: Det är just det oviktiga i att det rör sig om hundmat som jag reagerar på. Hundar kan ju äta rester istället. Det är gratis.De fina råvaror som hundmat görs av skulle kunna föda människor i fattiga länder.Jo, jag vet att en del djurmat görs av avskräde och rester och det är bara tråkigt.

 13. Anita skriver:

  Mats: hundar BÖR INTE äta rester eftersom mycket av ”vår mat” innehåller saker de inte tål (dvs. gift för dem)…lök (även purjolök), choklad, vindruvor m.m.Sedan förtörs hundarnas tänder väldigt lätt om man ger dem rester.Min hund får endast torrfoder (nåja, någon skink- eller osbit kan hon få ibland) och ett tuggben (dentastix eller dental clean) varje dag.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.