Även hundar kan få cancer av solen – skydda din hund på rätt sätt

Även hundar kan få cancer av för mycket sol, precis som för människor kan UV-strålningen öka risken för att hundar skall drabbas av hudtumörer och hudförändringar.

Allra störst risk är de för de hundar som har ljus päls eftersom de hundarna har mindre pigment. Men även hundar med mörk päls ligger i riskzonen eftersom den mörka färgen alstrar värme i högre grad. Det bästa sätt att undvika exponering är att låta hunden vistas i skuggan. Man kan också smörja in utsatta områden som öron, nos, mage och pung med solkräm.Det finns att köpa en solkräm som är framtagen för djur, men det går bra med en parfymfri solkräm för människor. Precis som när människan bränner sig i solen så får även djuren sveda, de lindrar svedan genom att slicka sig, vilket kan resultera i inflammationer. Man kan lindra detta genom att lägga ett svalkande omslag med kylbalsam eller kallt vatten. Ett annat tips är att använda sig av  Veterinary Formula eller Aloe Vera Gelly ifall din hund har bränt sig i solen.

Också husdjur kan få cancer av solen

 Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.