Hund bet ihjäl rådjur

Ett rådjur föll offer för en schäfer tidigt i morse i Frölunda, hunden attackerade rådjuret som dog av sina skador.

Polisen mottog flera telefonsamtal angående det ihjälbitna rådjuret, då polisen kom till platsen stod hunden kvar och vaktade sitt byte. Polisen rapporterar hundens ägare för brott mot lagen om tillsyn över hundar och ägaren kan komma att bötfällas och hunden kan eventuellt beläggas med koppel- eller munkorgstvång

.

Enligt lag får inte hundar springa lösa mellan den 1 mars-20 augusti i marker där det finns vilt.Hund bet ihjäl rådjur

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

19 svar på Hund bet ihjäl rådjur

 1. Anonym skriver:

  …Jo, jo………..en Schäfer igen…………förstörda exteriört och mentalt. Hur många attacker har inte hänt sista tiden av just denna ras?? Biter ihjäl småhundar, vilt, rusar på människor.

  • dognewss skriver:

   Häng ägaren inte hunden….dålig tillsyn skulle vi kalla detta

   • Anonym skriver:

    …Jo, jo………..en Schäfer igen…………förstörda exteriört och mentalt. Hur många attacker har inte hänt sista tiden av just denna ras?? Biter ihjäl småhundar, vilt, rusar på människor. Absolut att ägaren är ansvarig. Att inte ha respekt för viltet och förbudsperioden visar på dålig respekt. Men, det går inte att komma ifrån att Schäfern har stått för många attacker, i a f där jag bor har det hänt otaliga ”olyckor” med just Schäfrar inblandade.

 2. Anonym skriver:

  Det har inte att göra med vilken hundras det är utan med uppfostran (eller brist på densamma).

 3. Anonym skriver:

  Det finns ingen lag som säger att hunden måste vara kopplad under just denna tid, Det står i lagen att hunden skall vara under sådan tillsyn att den inte medför ngn skada på viltet, Alltså jag kan ha min hund lös så länge jag ser till att den inte får för sig att jaga eller driva efter vilt,,

  • dognewss skriver:

   Visst får du hålla din hund lös, för det är bara Du själv som står för konsekvenserna av ditt handlande. Det finns ingen på denna jord som kan ha 100% koll på sin hund, en hund är en levande varelse som kan få ”hjärnblödning” och göra vad den vill….;)

 4. joi skriver:

  Men de får springa lösa året runt i stan o jaga barn o vuxna? Märkligt…

  • dognewss skriver:

   Frölunda är ju nästan en stad eller förort, så även där gäller samma regel…..

  • Anonym skriver:

   Men i detta fall handlade det om rådjur, ett vilt djur inte om hundrädda barn & vuxna människor i stan,, Och självklart ska inte hundar springa fritt hur som helst inne i stan så barn & vuxna blir rädda, det handlar om sunt förnuft, hänsyn & respekt inför sina medmänniskor. Fast det gäller även i sin tur folk, både vuxa & barn som tror att alla hundar är en allmän egendom som dom kan springa fram till hur som helst för att få klappa, och oftast utan att ens fråga hundägaren först..

 5. Kan det inte vara en mixad schäfer? Oftast tror folk att det är en renrasig schäfer. De flesta mixade schäferblandningar ser ut som en schäfer i utseende.

 6. Anonym skriver:

  Skicka hunden till Härryda, där finns det för många rådjur, dom tuggar i sig allt som växer i trädgårdarna (enligt vad man kan se på insädarsidan i GP på sisat tiden)

 7. XXXX skriver:

  Eftersom jag var där när det hände så kan jag här och nu meddela..Det var / är en 100 % renrasig Schäfer som utförde attacken..Hundägaren var ute och gick med sin hund i ett område där det finns såväl villor som skog OCH VILDA DJUR. Hundägaren hade hunden lös…Den hade alltså inte smitit eller rymt…Hundägaren hade heller INTE ” tappat ” hunden då den vid attacken inte hade något koppel släpande efter sej….. Det är givetvis INTE hunden som är ansvarig. Hunden följer bara sina instinkter..att jag och fälla byte.. Hundägaren däremot, som är en vuxen man i 60- års åldern kan man nog däremot säga mycket mer om…

  • dognewss skriver:

   Tack för utförlig info, precis som man kunde gissa, det finns allt för många hundägare som skiter i lagar och regler och rastar sina hundar utan både halsband och koppel. En del ”orkar” helt enkelt inte ens ta med sig kopplet i handen…..Sådana skulle inte få ha hund, de utsätter både sin hund och andra för fara och har ingen känsla för sina medmänniskor som kanske är rädda för hund etc.

  • Pjoller skriver:

   Som sagt. Häng inte hunden. Som i grunden är ett rovdjur, med allt vad det innebär av instinkter och nedärvt beteende. Att attackera ett bytesdjur föll sig säkert helt naturligt just då för hunden… Kritiken skall riktas oavkortat mot ägaren, som helt uppenbart handlat oskickligt.

 8. Anonym skriver:

  För mycket rådjur säger jag
  recept.nu

 9. Anonym skriver:

  mkt rådjur är det
  recept.nu

 10. Claes Berensson skriver:

  Sibiriska tigrar dödar vargar , vargar dödar hundar , hundar dödar rådjur…naturens gång….

  Gubbens fel summa summarum.

 11. dognewss skriver:

  En till hundägare som låtit sin hund spring lös, följden blev att hunden rev en älgkalv så svårt att polisen var tvungen att avliva kalven http://www.nsd.se/nyheter/boden/artikel.aspx?ArticleId=6274545

 12. Mona skriver:

  Hur vore det om man innan skaffade hund var tvungen att visa att man klarar av att ha den? Som ett slags ”körkort” där man får visa att man kan, vill och vet hur man fostrar, klarar av träna allmänlydnad och vet vad lagarna om hundar lyder. Som instruktör blir man vid varje kurs lika förvånad om hur lite hundägarna vet om skyldigheter och rättigheter. Många problem skulle lösas på detta sätt. Alltför lättvindigt att skaffa sig hund. Om inte skulle det vara tvång att gå minst ett par allmänlydnadskurser så att vi som jobbar med hundar kan hjälpa till att få lydnad och upplysa ägarna om lagar m m. Och som svar till ”Anonym” 13 juli…..nej, det står inte i lagen att hunden ska vara kopplad..men du ska ha sådan lydnad på hunden som om den vore kopplad! Och som sagt, hundar har jaktinstikter så det gäller att ha koll på sin hund. I alla lägen!!!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.