Sänk din skatt – ge bort din hund

 

I staden San Luis Rio Colorado i Mexiko, har man stora problem med gatuhundar som sprider sjukdomar. Nu har myndigheterna funnit på en lösning, de vill att hundägarna skall ge bort sin hund mot att få sänkt skatt.

Myndigheterna har alldeles nyligen startat en kampanj för att minska stadens höga antal av gatuhundar. Hundarna sprider sjukdomar, och man vill undvika att de skall smittas av tyfus från loppor. Alla hundägare som frivilligt ger ifrån sig sina hundar får 200 pesos, runt 115 kronor avdrag på sin skatt eller vattenräkning. Man hoppas på det viset fånga upp alla hundar som annars riskerar ett liv på gatan. Flera djurorganisationer tror att myndigheterna kommer att avliva de omhändertagna hundarna, trots att myndigheterna lovat att hundarna skall få nya ägare.

Ge bort din hund, få sänkt skatt

Bring us your dog and get a break on your bills. 


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.