Sverige bäst i världen på att försäkra sina hundar

På TV nyheterna på lördagen berättades det att svenska hundägare är bäst i världen på att försäkra sina hundar.

80% av alla hundar i Sverige är försäkrade, hundförsäkringar har blivit en stor marknad och den växer från år till år. Om man jämför med Danmark där bara 20% av landets hundar är försäkrade, eller England där bara 1% har sin hund försäkrad, så är vi svenskar väldigt medvetna om veterinärvårdskostnader och vill ha en försäkring som skyddar oss från oväntade utgifter.

Våra hundar har tagit en allt mer central roll i våra familjer, idag betraktas hunden mera som barn och man är beredd att satsa stora summor pengar i friskvård för sin hund. På bara några årtionden har hundens status förändrats rejält, tidigare avlivades en svårt sjuk hund, medan man idag sätter ner allt mera pengar på veterinärvård. Det handlar ofta om stora summor på uppemot 50-60 000 kronor.

Försäkringsbolaget IF har ett unikt koncept, IF är det enda bolag som erbjuder hundförsäkring med fast självrisk. Det innebär att du betalar en fast kostnad oavsett hur mycket veterinärbesöket/behandlingen kostar.

Fler försäkrar sina sällskapsdjur


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Sverige bäst i världen på att försäkra sina hundar

  1. Pingback: Sverige tvåa ⁂ Nyheterna Dalarna-Tidningar på nätet

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.