Dog News på gästlistan då Royal Canin lanserade sitt nya foder X-Small

Man kände sig som en riktig kändis, Royal Canin kunde verkligen konsten att få varje gäst att känna sig som en Hollywoodstjärna. Jag är säker på att varje gäst kände att deras hund var en V.I.D Very Important Dog.

Lisa, Erik och Susann minglar vid den speciella hundbaren.

Uppklädda och med nybadade hundar anlände de speciellt inbjudna gästerna till hotel Elite Park Avenue i Göteborg. Vi på Dog News hade bjudit med oss Lisa och Erik med deras Indyson Max, som mötte upp utanför hotellet. Vi togs emot vid entrén där vi noga prickades av på gästlistan. Därefter var det hissen upp till den exklusiva loungen där vi möttes av fotografer. Vi hängde av oss ytterplaggen och serverades champagne, därefter fotograferades varje gäst  tillsammans med sina hundar med en bakgrund av Royal Canins logga. Man fick en känsla av att vara på ett kändisparty! Precis som man kan läsa om i skvallertidningarna där gästerna fotograferas vid entrén, en känslan av att känna sig som en Special guest lyckades Royal Canin verkligen ge oss.

Royal Canins nya foder X-Small speciellt framtaget till mindre hundar.

Vi vandrade vidare in i loungen där vi hälsades välkomna av personal från Royal Canin, alla var så vänliga och tog emot oss som stjärnor, som verkligt betydelsefulla personer. Vi flydde vardagen för några timmar, och bara sveptes med av känslan av lyx och glamour.

Hundarna hälsade på varandra, det var en fin stämning alla hundarna betedde sig som de mest väluppfostrade och minglade med varandra precis som vi hussar och mattar.

Det fanns sakkunniga veterinärer från Smådjursakuten på plats, man kunde boka tid för att prata med dem och få råd i skötseln av sin hund. På fotot ser ni Klara Zimmergrens hund som ber vackert om en liten godbit…

I ett hörn av loungen satt två killar och spelade och sjöng, lugn musik strömmade ut i loungen. Vi njöt av musiken medan vi åt av kvällens delikatesser i form av välsmakande snittar med god dryck.

Mitt i allt glamour glömde vi nästan av att Indy skulle få massage, av Pia från Pias Hundhälsa . Pia är diplomerad hundmassör och kommer från Sävsjö. Indy var först lite avvaktande till vad Pia tänkte göra med honom, alla nya intryck och omgivningen förbryllade nog Indy, men han lät sig ändå masseras och efter en stund kunde han till och med koppla av. Pia masserade Indys rygg, nacke, tassar och ben. Hon var väldigt förvånad över Indys stora lår- och vadmuskler. Vi berättade att vi promenerar en hel del och det förklarade hans muskulösa kropp. Vi fick tips om hur vi skall massera själv vilket man kan göra hemma i soffan varje kväll då man annars bara sitter och myser med hundarna.

Kön till Pias magiska händer var lång, denna afton var allt gratis och det var många hundar som längtade efter lite avslappnande massage…

I ett annat bås fick Max massage av en annan hundmassör, Max tyckte det var så skönt så han nästan somnade på golvet till sist…

Det pågick behandlingar i hela detta rum, allt från massage, päls- och klovård till veterinärundersökningar och rådgivning…Här tittar Ankie Bagger på medan en en hund får massage….

Här träffar en hund veterinären från Smådjursakuten…

Kvällens konferencier Klara Zimmergren gick upp på scenen för att hälsa alla välkomna, hon önskade oss en trevlig kväll och presenterade Royal Canins veterinär som berättade mera om deras nya produkt X-small som lanserades denna kväll. Produkten är speciellt framtagen för oss med småhundar som har ett speciellt behov av ett eget foder med tanke på tandsten och eventuella andra problem. På Royal Canins hemsida HÄR kan du läsa allt om det nya fodret som våra hundar fick chansen att provsmaka under kvällen.

Klara tillsammans med sin hund som stortrivdes bland alla gäster och hundar…

…andra hundar som trivs, här tillsammans med deras hundvakt Anna….

Man kunde också beskåda företaget Dog Artist eleganta hundhalsband….

Den specialbyggda hundbaren där hundarna verkligen mumsade i sig av det nya fodret X-small, det var smakligt……

….verkligt gott…detta vill jag ha med mig hem….tänker nog denna hund….

Till sist fick var och en av gästerna fotograferas av  Dennis Karlsson från företaget fotogurun en helt suverän fotograf, jag kan knappt vänta med att få våra bilder som han tog. De var så proffsiga så jag hade velat ha hela serien han fotade av Indy. Skall se om jag inte kan fixa så vi får lite fler bilder än den som ingick i inbjudan. HÄR kan Ni se bilder som Dennis tog från V.I.D i Stockholm och Göteborg.

Här tackar vi Klara Zimmergren och veterinären från Royal Canin för den trevliga kvällen…

Klockan bara rusade iväg, snart var kvällen slut och det var dags att säga hejdå till alla nya vänner och våra gäster Lisa och Erik, som vi hade bjudit med oss.

På väg ut fick alla gästerna en Doggybag, full med överraskningar, förstås innehöll den det nya fodret X-small, samt en värdecheck på fodret, en liten påse med presenter från Dog Artist  , tassalva och shampoo från Tassarnas trim   + annat smått och gott. På Champagneglaset satt en liten strassbeklädd amulett som man kan hänga i hundens halsband, inuti kan man skriva en lapp med hundens uppgifter ifall den skulle komma bort. Eller så kan hunden bära den som ett litet vackert smycke.

Festfixaren Caroline som verkligen lyckades med sitt jobb….

Dog News tackar Royal Canin för denna magiska afton.

 

Vi fick en present från Royal Canin i form av en förstoring av detta foto nedan, som pryder vår vägg hemma


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

11 svar på Dog News på gästlistan då Royal Canin lanserade sitt nya foder X-Small

 1. Anette skriver:

  Vad kul det såg ut och ett väldigt fint reportage du gjort 🙂 hälsning Anette strömtassens kennel

 2. Susanne Börjesson skriver:

  Låter som en kväll på balen!där ni passar väldigt bra in 🙂

 3. Eva skriver:

  Och prislappen för festen sitter sedan på fodersäckarna ute i butiken 😉

 4. Emelie skriver:

  Standardt gör ingen reklam för sig, och har inga flashiga påsar. Och det syns också på prislappen :)Det går bra pga att hundägare rekommenderar det till varandra eftersom det är ett kanonfoder (så de behöver ju inte göra reklam för sig ;)).

  • Ninni skriver:

   De har inte ens något fint företag som gör hemsidan åt sig eller så, utan gör den själva just för att kunna hålla nere kostnaden. Och trots en mycket billigare prislapp så verkar många hundar må finfint på det. (När jag jämförde Standardt Normal mot något vanligt vuxenfoder från Royal Canin så kostade det dubbelt så mycket att ge sistnämnda foder.)

   • dognewss skriver:

    Är detta en reklamtext för Standardt? Varför irriterar Ni er på Royal Canin? Utveckla gärna 🙂

   • Ninni skriver:

    Gick inte att svara på ditt svar nu Dognewss, men nej, det är inte menat som Standardtreklam då jag inte har mer att göra med det fodret än att jag är en helt vanlig, nöjd kund. Det är nog fel att säga att jag irriterar mig på Royal Canin, men det känns fel att de försöker ”lura” sina kunder med rasspecifika foder osv, att de måste lägga ner extrem marknadsföring för att få sitt foder sålt osv. Sedan gillar jag inte själva innehållet. De RC-foder jag kollat innehållsförteckningen på innehåller mest majs, korn, vete osv. Kort sagt sådant som enligt mig inte har något att göra i ett bra hundfoder.

    Jag hör även lika många som är missnöjda med RC som de som är nöjda, men jag har ärligt talat knappt hört någon säga ”vi har testat många foder och RC var det som fungerade absolut bäst”, däremot hör jag många säga ”vi har testat många foder, däribland RC, men det fungerade inte alls lika bra som foder utan majs m.m.”. Utöver detta, så kunde mina egna hundar inte äta ett RC-foder som jag vann på utställning utan att få diarré. När jag vann RC-foder nästa gång gav jag bort det till en vän just därför.

    Min mening är inte att tala illa om RC och få alla att byta till Standardt, absolut inte. Däremot önskar jag att alla som har hund läste på om olika fodersorter och i alla fall provade ”enkla” foder innan de börjar proppa i hunden foder utan att egentligen ha kunskap om vad fodret ska göra för nytta. Att ge ett helt vanligt foder som innehåller glucosamin och kalla det för ”foder för schäfer” eller liknande för att sedan kunna sälja fodret dyrt, det känns ärligt talat inte helt sjysst eftersom det är så onödigt. Många som köper foder har ingen koll alls på vad hundfodren innehåller eller hur det påverkar hundarna. De köper bara det som någon försäljare rekommenderar. Det är alltså inte bara RC som jag ogillar, utan många, många fodersorter. Jag är mest bara glad för att jag äntligen hittat ett foder som fungerar utan att hundarna får dålig päls, tassproblem, känslig mage och som dessutom har en trevlig prislapp.

 5. dognewss skriver:

  Vi tror att olika hundar behöver olika foder 🙂 Våra hundar äter Specific men RC som valp.
  Men kan du utveckla din mening som du skrev ovan…… ”men det känns fel att de försöker ”lura” sina kunder med rasspecifika foder” ??

  • Emelie skriver:

   Nej, absolut ingen reklam för Standardt, haha 🙂 Jag svarade på det du skrev om att ”inga företag går bra utan marknadsföring”.

   Jag ger inte ens Standardt i nuläget. Jag ger till och med Royal till min valp 😉 Den store äter färskfoder, och det håller jag på att fasa in den lille på också 🙂 Dock tycker jag att Standardt är ett kanonfoder! Och det är just det som gör att Standardt funkar utan marknadsföring (hon som äger företaget håller foderföreläsningar, men talar aldrig om sitt eget foder, utan förespråkar att hundägarna ska ge det som deras hundar mår bra på).

   Jag tror precis som du, att olika hundar går bra på olika foder, och huvudsaken är ju att hunden mår bra!

 6. Pingback: Sveriges sötaste hund har gått ur tiden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.