En liten bit Dvärgspets – Pomeranian historia

Kennel Black Orange’s har fått en stor ära, en inbjudan från Tjolöholms Slott att medverka på slottets årliga Skördefest, som i år infaller den 6-7 oktober.

I inbjudan till Skördefesten skriver man: Det skulle vara roligt om ni ville vara med och visa upp några av era hundar. Eftersom Grevinnan Blanche som bodde på Tjolöholm var den första uppfödaren i Sverige som importerade Dvärgspetsar från England, skulle era hundar passa perfekt.

Det kommer att bli en oförglömlig helg, att få visa upp sina hundar på Tjolöholms Slott nästan ett sekel efter att Grevinnan Blanches hundar sprang omkring på godset är en stor händelse både för rasen Pomeranian och för Kennel Black Orange’s.

Lite historia om Grevinnan Blanche Bonde

Grevinnan Blanche Bonde på Kennel Tjolö på Tjolöholms slott i Kungsbacka kommun, startade på 1930 talet uppfödning av  Pomeranian (eller Dvärgspets som det hette på den tiden). Grevinnan  var den första uppfödaren i Sverige att importera rasen från England, hon födde framförallt upp svarta Dvärgspetsar. Grevinnan var förtjust i hundar och redan år 1924 kom hon att bli den som tog in den första Carin terriern till Sverige, det var en tik vid namn Tincy of Gleidmir och den importerades från Storbritannien.

6-7 oktober Skördefest på Tjolöholms Slott

När skörden är bärgad ställs det till med fest på godset! Under två dagar under hösten säljer lokala matproducenter höstens nyskördade delikatesser. I slottets salar och salonger kan besökarna följa med på en slottsvisning med smakprov. Hela godset är fyllt med aktiviteter – hälsa på gårdens alla djur, njut av halländsk dans och folkmusik, lär dig mer på miniföreläsningar och se ett levande lantbruk med alla dess maskiner. I Storstugan serveras en härlig lunch gjord på gårdens råvaror.

Läs mera om Grevinnan Blanche Bonde och se de historiska fotona på hennes Dvärgspetsar HÄRDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 svar på En liten bit Dvärgspets – Pomeranian historia

  1. Pingback: Den första engelska importen till Sverige |

  2. Pingback: Indy badar inför skördefesten på Tjolöholms slott | Indy – Sveriges Gulligaste hund

  3. Pingback: Besök Tjolöholms slotts skördefest den 3-4 oktober och träffa Pomeranian hundar | Indy – Sveriges Sötaste hund

  4. Pingback: Träffa Kennel Black Orange’s på Tjolöholms slotts skördefest 7-8 oktober | Sveriges Sötaste hund

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.