Läsarbrevet……

Det kom ett brev som väcker känslor och tankar runt hur man skall göra vid möten av hund.

En hundägare skriver i brevet: Tänkte bara berätta en otäck sak som hände mig och min hund för drygt en månad sen.

Jag var på väg hem med min lilla hundvalp efter varit hos min mamma. Vi tog en liten kiss paus på vägen och då kom det fram ett par som va jätte trevliga och frågade om de fick hälsa och jag sa ja, varför inte liksom. Eftersom valpar är ganska ivriga på att hälsa börjar min hund att hoppa lite mot benen på tjejen som ville hälsa. Och då lyfter hon upp min hund utan att fråga och min valp får panik och slänger sig ur hennes famn och kraschar på asfalten med huvudet först. Jag får panik och försöker få upp min valp som inte kan resa sig eller gå och som bara ligger där på marken och rycker.
Paret börja då prata bort det som händer och säger massa strunt om koppel osv. Jag börjar gråta och paret bara går… Utan att be om ursäkt eller nått.
Allting slutade bra efter ett dyrt veterinärs besök.
Blir bara så arg på hela grejen.

Det är ju ett ständigt snack om att hundägare missköter sig och att hundar inte ska få göra si och så.
Men det borde då finnas lagar åt andra hållet också, tex att man inte lyfter upp någons hund utan att fråga och sen tappar den i asfalten………..

Vad tycker Ni andra? Vi tycker att man absolut inte skall röra någon annans hund utan att fråga och med ordet ”hälsa” ger det ingen rätt att lyfta upp en annan persons hund!

HUR kan man bara gå därifrån och lämna en svårt skadad valp!??

Vi hoppas att lilla valpen kryar på sig och inte får några fysiska eller psykiska men efter den otäcka händelsen <3


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 svar på Läsarbrevet……

 1. Signe Westerlund skriver:

  Fy så hemskt! Hur kan dom bara skylla ifrån sig på det där sättet?! Bra att du skriver om det här! Jag hoppas att din valp är okey<3

 2. jeanetteaman skriver:

  Naturligtvis hoppas även jag att valpen kommer att klara sig även utan framtida problem (fysiska såväl som mentala) och JA – det VAR korkat av de som kom fram – självklart.
  Men samtidigt ÄR det faktiskt vi hundägare som har det yttersta ansvaret: inte bara för vad våra hundar kan ställa till med, utan kanske framför allt när det gäller allt de kan utsättas för. Det är faktiskt vårat ansvar att skydda dem från detta och nej – det går tyvärr inte att utgå ifrån att folk som kommer fram har varken kunskap eller vett.
  Fruktansvärt tråkigt, men alldeles sant. 🙁

  • dognewss skriver:

   Du har så rätt att vi hundägare har det yttersta ansvaret om vår djur – MEN man kan ju inte utgå från att en främmande person skall ta upp ens valp i famnen och sedan fälla ned den i marken så den nästan dör (det sker så fort så man inte hinner reagera, för att stoppa dem,
   kan jag tänka mig). Man måste ju kunna våga låta sin hund hälsa på människor, i annat fall är det ju inget liv om man skall ”beskydda” hunden från allt som inte borde vara en fara för den.

 3. Commander Keen skriver:

  Men gud vad hemskt!!
  Att bara lyfta upp en okänd valp sådär och sen låtsas som att ingenting har hänt! I en sån där situation skulle jag ha velat ha kontaktuppgifter så att paret kunde betala det som försäkringen inte täcker. :/

  Tycker att dom borde ta samma ansvar som hundägaren vars hund attackerade och bet min hund, hon erbjöd sig direkt att betala självrisken eftersom att hon insåg att det var ”hennes fel” att situationen ens uppstod.

  Hoppas verkligen att valpen inte fått några bestående men och att den kommer att kunna lite på människor i framtiden.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.