Ca 600 hundar har dött av hundmat i USA

Hunddöd i USA förbrylla, ca 600 hundar har sedan år 2007 dött i USA, efter att ha ätit produkter som innehåller torkat kött från kyckling och anka samt sötpotatis och torkad frukt. 

Hundmaten har tillverkats främst i kinesiska fabriker, enligt amerikanska livsmedels- och läkemedelsmyndigheten FDA. Under de 5 senaste åren har ca 3 600 hundar och tio katter insjuknat efter att ha ätit produkterna. Symptomen har varit minskad aptit och trötthet, ökad törst och urinering, kräkningar och diarré. I flera fall rapporteras också om blödningar i matsmältningsorgan och njursvikt.

Hundägare uppmanas till försiktighet med produkter som innehåller skivat och torkat kött från kyckling och anka samt sötpotatis och torkad frukt.

Jerky treat mystery: Nearly 600 pets dead; still no source, FDA says

Hundratals hundar mystiskt döda i USA

Mystisk död bland hundar i USA

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur


 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

7 svar på Ca 600 hundar har dött av hundmat i USA

 1. Inger Karlsson skriver:

  Skulle vara intressant veta vilka foder det handlar om !?

 2. Chris K skriver:

  OBS! Det handlar inte om hundmat/hundfoder utan avser godis,belöning. Typ sticks, pinnar, plattor osv. Alltså skitviktigt att kolla vilka som är tillverkade i Kina. Nästan alla godisförpackningar med amerikanskt och tyskt ”ursprung” som innehåller torkat kött bör alltså undvikas. Hoppas leverantörerna/importörerna drar tillbaka dessa produkter här också, som de gör i USA m.fl. länder….

  • dognewss skriver:

   Men vi har talat med både Dogman och Vitakraft som har hundgodis med ”tyskt” ursprung, dessa säger att det INTE gäller deras produkter! Vet du mer om detta?

 3. Pingback: Vår hund dog en smärtsam död av svåra njurskador av torkad kyckling

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.