Hundägare måste rasta sin hund

En kvinna i Hallands län har fått ett föreläggande från Länsstyrelsen om att hon måste rasta sin hund minst var sjätte timme.

Länsstyrelsen hade fått in en anmälan om att hunden inte rastats utomhus på ett år!! Hunden skall också ha varit instängd i ett vindsrum då kvinnan inte orkar med hunden. Hunden har inte heller fått tillräckligt med foder och hade för långa klor.

Det är bra att Länsstyrlesen tar anmälningar på allvar! Tyvärr är det inte alltid som anmälningar följs upp och det finns fler hundar där ute som nästan aldrig blir rastade! Vi har ingen förståelse för människor som håller hund men som inte rastar sina hundar! Varför skaffar man hund om man inte vill rasta dem ute i naturen?! Hur kan man överhuvudtaget leva med sitt eget samvete om man plågar sin hund genom att inte rasta den?

Hundar är inte som katter, hundar skall rastas utanför hemmet!

Krav mot djurägare – hunden måste rastasDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 Response to Hundägare måste rasta sin hund

  1. sarah skriver:

    Stackars vovve!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.