Nya grundregler från och med årsskiftet

SKKs grundregler har bitvis fått nytt innehåll och nya formuleringar. I samband med detta har även en språklig översyn gjorts. Något som är helt nytt är att tik, oavsett ras, inte får paras efter det att hon fyllt tio år. I de nya grundreglerna har man också förtydligat att dessa naturligtvis även gäller hanhundsägare.

Max antal valpkullar som man kan ta efter en hane på foder, som tidigare angivits på fodervärdsavtalet är numera även angivet i grundreglerna. Andra nyheter är att den lagstadgade lägsta åldern för att använda en tik i avel också återfinns i grundreglerna. Man har också förtydligat skrivningen om hur gammalt ett veterinärintyg vid parning av tik får vara.
Ett fullödigt reportage om nyheterna i SKKs grundregler kommer i Hundsport Special, skriver SKK i sitt nyhetsbrev till uppfödare.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.