En resa i tiden – ”Grevinnan Blanche Bonde” på Tjolöholms Slott

Personalen på Tjolöholms Slott arrangerade förra veckan en fotografering med ”Grevinnan Blanche Bonde” och hennes Dvärgspetsar (idag heter rasen Pomeranian), en resa tillbaka i tiden till tidigt 1900 tal.

AllahundarIMG_9268_2 ChanelfameIMG_9283_2

Grevinnan Blanche Bonde på väg ut på promenad i parken med sina älskade Dvärgspetsar

Det var en fantastisk resa genom tid och rum, fotograferingen började på tredje vången inne i Slottet och avslutades nere i biljardrummet.

FameChanelIMG_9226_2 ChanelIMG_9336_2

Fotografen fångade Grevinnan i ett kärleksfullt ögonblick med sina hundar tryggt sittandes i sin famn

AllasitterIMG_9273_2

Tre förväntansfulla Dvärgspetsar sitter vid sin mattes fötter

FameliggerIMG_9343_2

En vacker Dvärgspets ligger i marmortrappan i rummet där Herrarna rökte cigarr och spelade biljard, man kan fortfarande känna den fräna doften av cigarrök…..

IMG_9203_2 IMG_9199_2

Grevinnan Blanche Bonde i en sista posering innan denna historiska fotografering var över

Fotografen bakom dessa fantastiska foton heter Josefine Lundin från Kungsbacka, du kan kontakta henne HÄR om du vill anlita henne som fotograf eller se flera av Josefines vackra fotografier i hennes portfolio HÄR

Copy Right på alla foton!

34_1 Blanche Bonde-1

Den äkta Grevinnan Blanche Bonde, arkivbild från Tjolöholms Slott

Fotnot: Grevinnan Blanche Bonde på Kennel Tjolö på Tjolöholms slott i Kungsbacka kommun, startade i början av 1900 talet uppfödning av Pomeranian (eller Dvärgspets som det hette på den tiden). Grevinnan var den första uppfödaren i Sverige att importera rasen från England, hon födde framförallt upp svarta Dvärgspetsar. Grevinnan födde upp flertalet Champions och var mest framgångsrik med sina spetsar under 1920-talet. Grevinnan var förtjust i hundar och redan år 1924 kom hon att bli den uppfödare som tog in den första Cairn terriern till Sverige, det var en tik vid namn Tincy of Gleidmir och den importerades från Storbritannien.

Pomeranian hundarna på fotona var inlånade från Kennel Black Orange’s i Hyssna. Läs mera om Grevinnan Blanche Bondes Dvärgspetsar och Kennel Black Orange’s här

Läs också Indy träffar Grevinnan Blanche Bonde

Dog News tackar personalen på Tjolöholms Slott, Kristina, Elisabeth och fotograf Josefine LundinDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.