Hunden som övergavs i lägenheten attackerade barnet i Brunnsparken

Den Rottweiler som vi skrev om förra veckan som övergavs i en lägenhet i 1 månad var samma hund som attackerade den 6-åriga pojken i Brunnsparken i höstas.

Alla kommer säkert ihåg filmerna som spreds på internet om Rottisen som gick till attack mot en 6-åring i Göteborg för ett år sedan. Förundersökningen mot hundägaren lades ned.

Dog News har tagit del av förundersökningsprotokollet angående hunden som lämnades ensam i en lägenhet i 1 månad och i protokollet står det att läsa att det handlar om den hunden som bet pojken i Brunnsparken hösten 2012. Ifjol gick ägaren fri medan hon i torsdags åtalades vid Göteborgs tingsrätt misstänkt för djurplågeri alternativt brott mot djurskyddslagen.

Hunden var medveten, väldigt svag och lite vinglig, då han kom in till veterinärkliniken innan han avlivades.  Han var även fullständigt utmärglad, helt anorektisk skulle man kunna säga. De erbjöd honom vatten men han var så svag att han inte ens kunde dricka vatten till en början. Han hade mykosablödningar i munnen, d v s rikligt med blödningar i munnens slemhinna. Han var även kraftigt uttorkad med insjunkna ögon och stående hudfold. Han hade kraftig ögoninflammation på båda ögonen. Han hade även tecken på undercirkulation genom att extremiteterna var kalla. Hjärttonen var dämpad. Tarmarna var tomma under bukpalpation. Hunden vägde 20 kg! En Rottis hane väger normalt omkring 60-70 kg!

Hund övergavs i en månad

Pojkens familj överklagar polisens beslutDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hunden som övergavs i lägenheten attackerade barnet i Brunnsparken

  1. Pingback: Grovt förtal på internet av hundplågaren |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.